Jeg får ikke sove, jeg får ikke lest og jeg klarer nesten ikke spise, sier Therese Simonsen.

Midt på natten når Simonsen skal sove ut etter tolvtimersdagen på lesesalen, begynner terroren. Naboene har høylytt sex. Simonsen har forsøkt Sov i ro og andre typer ørepropper uten hell.

Det finnes ingen midler, klager hun.

 

Pågått lenge

Da jeg først flyttet inn i bokollektivet, tenkte jeg at dette var noe som kom til å avta. Jeg trodde først det var shamporeklamen for Herbal Essence som hadde begynt å rulle over TV-skjermene igjen, forteller hun.

Etter en måneds nattlig terror fikk Simonsen nok, og bestemte seg for å konfrontere naboene.

LES OGSÅ: Vaskehjelp uten en tråd

Jeg prøvde å si fra, men hver gang jeg ringte på døren med innøvd tale klar, mistet jeg munn og mæle og ba i stedet om å få låne en kopp sukker. Det finnes jo grenser for hvor mange ganger man kan be om sukker. Naboen tror jeg har diabetes, tror Therese, som daglig må svare hvordan det går med sykdommen når hun møter ham i gangen.

De setter musikken på full guffe. Da blir det ekstra høyt, og brølene overdøver musikken, forklarer hun.

Det verste er at naboen er skikkelig streit. Rett og slett en koselig fyr. Kjæresten har jeg ikke møtt, men det går skikkelig vilt for seg, så jeg blir helt flau, sier hun, tydelig preget.

LES OGSÅ: Kjærlighet, utroskap, brudd. Har kjærlighet en best-før dato? SIRE 001

 

Verst i eksamensperioden

Som masterstudent på siste året er Simonsen helt avhengig av å få konsentrert seg om eksamenslesningen. Men uten søvn er det ikke lett.

Jeg har vurdert å sove på lesesalen, og trodde virkelig at jeg skulle slippe unna slikt når jeg flyttet fra Sogn studentby og inn i en privat gård, men det ble bare verre.

 

Ring politiet, sier politiet

Kontakt oss slik at vi kan dra dit og be dem dempe seg. Hun må oppgi navnet sitt, men hun kan be om anonymitet overfor bråkmakerne, sier en politibetjent ved Sentrum politistasjon.

Politiet anbefaler å ringe når rabalderet begynner.

Etter klokka 23.00 skal det være husro. Man må tåle lyd i en by, men dette skal ikke gå utover nattesøvnen.

LES OGSÅ: Flørting på jobben

Er det aktuelt med en anmeldelse?

Politiet anmelder vanligvis ordensforstyrrelser. Hvis det ikke tar slutt på tross av politiadvarsler, kan hun vurdere om hun vil ta det videre, sier han og bedyrer at dette er noe hun kan få hjelp fra politiet til.