Studietiden er en perfekt tid for å treffe en partner, men hvor går man for å finne den?

Sjansen for å få deg kjæreste mens du studerer er stor. Ved studiet møter du mange nye mennesker og det er ikke rent få ting du kan engasjere deg i heller: Studentidretten, kor, revy- og  teatergruppa eller fotoklubben er bare noen av stedene du kan oppsøke for å finne en potensiell kjæreste.

Vi har tatt en titt på noen av de.

LES OGSÅ: Singel eller kjæreste i studietiden

 

Fant kjæreste i baren

 − Jeg tror definitivt det er enklere å finne seg en kjæreste når man er student, enn i arbeidslivet. Studenter er som regel unge mennesker som er veldig interesserte å få seg venner, forteller Westerdalsstudenten Anni Othilia Solberg.

Hun jobbet som frivillig i baren på studenthuset Rokken i Volda for to år siden. Med på kjøpet fikk hun kjæreste.

− I en studenttilværelse er det også lagt stor vekt på det sosiale, man skal ha det gøy. På en arbeidsplass er det ofte begrenset hvor mange som jobber sammen, ofte er heller ikke utvalget sammenlignbart, fortsetter hun.

Solberg trekker også fram at å finne kjæresten på samme arbeidsplass som deg selv, kan føre til noen pinlige situasjoner hvis forholdet skulle skjære seg. Hun mener at man som student har større mulighet til å gjemme seg i mengden.

­– Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker seg kjæreste?

− Oppsøk studentorganisasjoner, meld deg som frivillig, gå på konserter og lignende, råder studenten, som tviler på at hun hadde blitt sammen med kjæresten sin, hadde det ikke vært for den frivillige jobben på studentsamfunnet

LES OGSÅ: Slik kommer du deg over kjærlighetssorgen

 

Våg å ta kontakt

 Psykolog Thomas Skjøthaug mener også at studenter som har lyst på en partner har en fordel framfor andre kjærestesøkende mennesker.

− Mange flytter fra trygge omgivelser til et helt ukjent og nytt miljø når de blir studenter. De fleste søker etter nye sosiale relasjoner og det er mange i samme båt som deg selv, forteller han.

Psykologens tips er at studentene må engasjere i andre, ofte ukjente mennesker hvis det skal oppstå romantikk.

− Man må tørre å ta kontakt med nye mennesker. Ikke snakk med bare kjente når du er ute blant folk. Vær aktivt søkende, tør å ta kontakt med andre enn de du vanligvis prater med, sier han videre.

LES OGSÅ: Naken på nett

 

– Gi av hjertet – ikke tissen

 − Siden felles interesser og verdier er viktig når man skal finne seg en partner, er det nok større sannsynlighet for å finne en kjæreste i kollokviegruppa enn på fest, sier Tonje Thwin.

Sammen med medstudenter ved NISS, spiller hun i disse dager i kabareten «Følg hjertet og tissen – på en måte»  på Chateau Neuf. Den handler om sju jenter som jakter på drømmemannen.

Oppsetningen har vært omtalt som en eneste stor kontaktannonse, men responsen fra det motsatte kjønn har latt vente på seg.

− Det er tydeligvis enklere å gi slibrige bemerkninger istedenfor komplimenter, sier hun lattermildt.

Thwins tips til kjærlighetshungrige studenter er å ikke gi opp.

− Du må ha troen på deg selv. Ikke gi opp. Samtidig er det en fin regel å ikke gi for mye av deg selv på første date.

- Gi av hjertet og ikke tissen, hvis du skjønner hva jeg mener, ler hun.

 

 

Andre steder du kan starte jakten

 

Biblioteket – Studenter trenger bøker og et sted til å lese pensum. På biblioteket vil du garantert møte et bredt utvalg studenter fra hele skolen. Alt fra kommende sykepleiere til ingeniører. Merk deg hva slags bøker vedkommende leser på, forsøk å starte en samtale ved hjelp av det. Eksempel til åpningslinje: ”Jeg ser du leser til Ex.phil. Hva syns du egentlig om Descartes dualistiske menneskesyn?” Så har du det gående. (Krever kanskje litt research)

Treningssenteret – De fleste studentskipnader har egne treningssentre tilegnet studentene sine. Her kan du velge og vrake i alt fra aerobics, svømming og spinning til egentrening. En tilnæringsmetode for å komme i kontakt med den potensielle kjæresten kan være etter spinningtimen dere begge har deltatt på: ”Hva syns du egentlig om den siste pulstoppen? Jeg syns den var litt for slapp, hadde så mye mer å gi.” - Plutselig har dere en joggedate rundt Sognsvann.

Foreninger og studentlag – Å ha noen av de samme interessene som en potensiell kjæreste er alltid en fordel. I en studentforening vil du sannsynligvis finne mange andre som er opptatt av det samme som deg selv. På Blindern kan de blant annet skilte med fotoforening, midt-østen-forum, akvarieklubb, sjakklubb, kor og mye mer. Sjekk hva din skole har å tilby av foreninger og lag, finner du ikke noe interessant, kan du starte opp en selv.

Studentavisa – Søk jobb som journalist eller fotograf i studentavisa. Her vil du garantert møte mange nye spennende mennesker som du kommer til å jobbe tett sammen med. Kanskje møter du også en ekstra interessant person. Pass på å velg de samme oppdragene som vedkommende slik at dre får mye alenetid og halvparten av jobben er gjort.

Fest og nachspiel – Er det en ting studenter kan, så er det å ta seg en fest. Et vorspiel etterfulgt av en tur på byen kan også ofte ende i et nachspiel. Tilnæringsmetodene blir også ofte enklere og mindre avanserte med litt alkohol innabords.