(StudentTorget.no):

Iført supermanndrakter er det ikke noen tvil om at det var PR-byrået Geelmuyden.Kiese som gjorde aller mest ut av seg på arbeidslivsdagen ved Univeristetet i Oslo tirsdag.  Hundrevis av studenter møtte opp for å sjekke ut mulighetene i jobbmarkedet.

- Vi søker etter superhelter, derfor er vi utkledd slik, forteller kommunikasjonskonsulent Kristoffer Robin Haug, på standen til Geelmuyden.Kiese i Idrettbygget på Blindern. 

 

Impulsiv utkledning

Utkledningen var et innfall fra kollega Rebekka Kvelland rett før avreise til arbeidslivsdagen.

- Vi trenger studenter som er engasjerte og vil påvirke verden. Derfor dro vi til NRKs kostymelager, og fikk overtalt dem til å låne bort to supermanndrakter, forteller han videre.


Og legger til:


- Nå kan superheltene identifisere seg med oss på lang vei.

SKJEKKER MULIGHETENE: Vegard Ødegård (22) var på arbeidslivsdagen for å se på mulighetene for et internship


Geelmuyden. Kiese skal ansette rundt 15 personer, og deltar på arbeidslivsdagen for å vise seg frem og svare på spørsmål fra interesserte studenter.


- Det er fryktelig viktig for oss å være her. Vi trenger skarpe hjerner, og det finner vi på en av Norges skarpeste utdanningsinstitusjoner, sier Haug videre.



Han er opprinnelig utdannet innenfor nanoteknologi, og er opptatt av å vise at det ikke bare mennesker som er utdannet innen PR og kommuikasjon PR-byrået er ute etter.


- Problemet med universitetsstudeter er at de tror at de ikke kan brukes utenfor sitt felt, men det stemmer ikke. I Geelmuyden.Kiese har vi blant annet jurister, siviløkonomer, litteraturvitere og nanoteknologer i staben. Når man har forskjellig bakgrunn, kan man se problemstillinger fra forskjellige vinkler, sier Haug. 

LES OGSÅ: Oda jobber på campingplass

 

Sjekker mulighetene 

63 arbeidsgivere hadde stand på arbeidslivsdagen. Studentene fikk mulighet til å stille spørsmål, få bli bedre kjent med bedriften i tillegg til at noen også tilbydde speed-intervjuet, for å bli bedre kjent med en potensiell arbeidstaker.

Vegard Ødegård (22) er en av studentene som deltar på arbeidslivsdagen for å finne ut av hvilke muligheter han har som ferdig utdannet.

- Jeg vil sjekke mulighetene for å bli trainee eller få et internship når jeg er ferdig utdannet, forteller Ødegård, han tar fag på Blindern dette semestret og satser på siviløkonomstudiet på Norges Handelshøyskole til neste år.


- Det er veldig bra å få møte arbeidsgiverne, det er mange unge som står på stands, og de er jo der jeg kan tenke meg å være om 3-4 år, forteller han.

FRAMTIDSFYLKET: Elisabeth Hatle (f.h), Anne van Oorschot og Jannicke Lundvik var på arbeidslivsdagen for å promotere framtidsfylket Sogn og Fjordane.

22- åringen har vært innom standene til de fleste bankene som er representer på arbeidslivsdagen.

- Jeg kan kanskjetenke meg et internship, aller helst i utlandet, så vi får se, sier han.

LES OGSÅ: Mulighetene du har som arbeidsledig

 

Framtidsfylket Sogn og Fjordane

På en annen stand finner vi fullt av Moods of Norway-effekter. En gjeng damer har reist over fjellet for å promotere Framtidsfylket.

Det handler om å gjøre karriere i Sogn og Fjordane. De trenger arbeidskraft og vil vise studentene litt av det de har å by på i vest. Framtidsfylket er et samarbeid mellom næringslivet i Sogn og Fjordane og det offentlige. De tilbyr blant annet traineeprogram innen flere forskjellige bransjer.

- Sogn og Fjordane har en omdømmeutfordring, det er ikke så mange som vet om mulighetene vi har, derfor er vi her og må vise oss fram. Det er tredje året vi deltar så jeg ser at folk begynner å bli litt bedre kjent med oss, forteller daglig leder i Framtidsfylket, Anne van Oorschot.


De frister med flott natur og fine omgivelser når de skal reklamere for fylket sitt, og de ser etter studenter som kan tenke seg å flytte til Vestlandet for å jobbe der.

- Det er stor bredde på hva slags kompetanse som trengs. Vi trenger blant annet ingeniører, økonomer, statsvitere og markedsførere. Det er viktig å vise fram at det finnes karrieremuligheter i Sogn og Fjordane, sier hun videre.

Selv om Sogn og Fjordane burde være kjent for alle og en hver, kunne damene på Framtidsfylket sin stand at de hadde fått et noe merkelig spørsmål om deres tilstedeværelse.

- Det var en som spurte hva Sogn og Fjordane var for noe, om det var noe lignende som Manpower, ler Van Oorschot.