(StudentTorget.no):

Onsdag kveld var det klart for Esmod-studentenes eksamensvisning.

Esmod moteskole er Norges største fagskole innenfor motedesign. De 29 tredjeårsstudentene fram sine eksamenskolleksjoner ved hjelp av modeller og catwalk på Sentrum scene i Oslo.

Hver student viste fram 4-6 kreasjoner hver. Studentene hadde spesialisert seg på ulike design. De aller fleste presenterte klær for jenter og kvinner, men det var også rene herrekolleksjoner, samt klær for barn og en unisex-kolleksjon.

Tidligere Surferosa-vokalist, fargeklatt og programleder Mariann Thommesen var konferansier under motevisningen. 

- Jeg har aldri vært på en visning med så bra trøkk. Jeg har lusket backstage i hele dag, og studentene har jobbet for å få alt på plass siden klokken åtte i dag tidlig, sier hun.


KONFERANSIER:  Tidligere Surferosa-vokalist Mariann Thomassen var konferansier under eksamensvisningen til Esmod-studentene.

Hun er mektig imponert over det studentene har fått til.


- Jeg er sikker på at studentene vil nå målene sine, om de prøver hardt nok og er sultne nok til å ofre, sier hun videre.

Etter visningen fikk studentene sine diplomer, hvor det står sort på hvitt at de har fullført en treårig utdannelse som gjør at de kan smykke seg med tittelen motedesignere.

I tillegg ble det delt ut flere forskjellige priser på slutten av kvelden. De gikk til studenter som har gjort seg spesielt bemerket i løpet av de tre årene. 

LES OGSÅ: Bildereportasje: Utdanningsmesse Lillestrøm

 

Vant to priser

Thea Dyring stakk av med to priser i løpet av kvelden. Hun fikk «Juryformannens pris» i tillegg til «Pris for beste modelisme».

- Det betyr veldig mye å få disse prisene. Jeg har jobbet så sinnsykt hardt med kolleksjonen. Det er også hyggelig å få en bekreftelse på at flere liker den. Det er også veldig morsomt å vise den fram til andre, sier hun til StudentTorget.

LES OGSÅ: Bildeserie: Beerfest på Campus Kristiania

Studentene har brukt lang tid på kolleksjonene sine. Siden jul har de sittet ved symaskinene sine i mange timer hver eneste dag. 
 
- Jeg har jobbet dag og natt siden jul. Før jul hadde vi en designprosess som det heter. Vi har kun praksis det siste året, mens det er mye teori de to første årene, sier hun videre.
 
 

Inspirert av billedkunster-mor

 
Dyring har designet en kolleksjon som tar for seg de forskjellige stegene i et insekts liv. Grunnen til at hun valgte akkurat dette konseptet, er at hun ble inspirert av moren sin.
 
- Jeg har vokst opp i en familie som alltid har vært veldig opptatt av naturen. I tillegg er moren min billedkunstner, og i det siste har hun laget en god del insektbilder. Det var hun som gjorde meg oppmerksom på alle de mulighetene jeg hadde til å jobbe videre med dette. Jeg har gjort mye research og kom fram til at jeg ville ta utgangspunkt i de ulike stegene i  insektets liv. 
 
- Hvor går veien videre nå? 
 


VANT TO PRISER: Thea Dyring stakk av med prisene «Beste modelisme dame» og «Juryformannens pris»

- Jeg er veldig sugen på å komme meg ut i arbeidslivet, så jeg håper at jeg får meg en jobb innenfor bransjen.
 
 

Følgende priser ble delt ut til Esmod-studentene: 

 
«Beste konsept» 

Elin Tveitan vant prisen med sin kolleksjon «Skin». Hun har tatt utgangspunkt i kunstige materialer for å lage skinnteksturer.


 

«Beste modelisme dame»  

Thea Drying vant denne prisen for kolleksjonen «Imago». Hun har tatt for seg et insekts liv fra begynnelse til slutt. Hun viser ved hjelp av klær hvilke store forandringer et insekt går igjennom i løpet av livet. Fra egg til larve, deretter til puppe før det er «imago» (ferdigutviklet). 

 

«Beste modelisme herre»

Trami Ngo fikk denne prisen for kolleksjonen «Gender is an illusion». Hun har laget en serie med klær som kan brukes av både kvinner og menn. 

 

«Beste design dame» 

Prisen gikk til Heidi Folkestad for seien «Sea of ice». Hun har latt seg inspirere av det dramatiske arktiske landskapet. 

 

«Beste design herre» 

Det var den eneste gutten av de 29 studentene som stakk av med prisen for beste herredesign. Anwar Bougroug har designet serien «Xenophobia and ignorance». Det er en herrekolleksjon der vestkanten møter østkanten. Han har tatt for seg kulturelle forskjeller blant mennesker og sett på hvordan noen spesielle kulturer forener seg med hverandre.


 

«Gullnålen» 

- Denne prisen går til den studenten som har jobbet hardest, best eller mest fokusert i tillegg til at vedkommende har tenkt på de andre og fellesskapets beste, sa rektor ved Esmond, Geir Ivar Nordli før overrekkelsen. Han overrakte sammen med eier av Esmod international, Saturo Nino «Gullnålen», som er et smykke til Monica Høyer. Høyer har latt seg inspirere av huldra og jegerkulturen, og har skapt kolleksjonen «The eternal hunt of lust part 2».

 

«Esmods spesialpris» 

- Denne prisen går til en student som har vært opptatt av skolen og medstudentenes ve og vel, og som fra første dag har tatt ansvar, sier Geir Ivar Nordli. Prisen gikk til Kirsti Storbekken Paulsen. 

LES OGSÅ: Studio 54-party på Chateu Neuf

 

I tillegg til disse prisene ble det delt ut ytterligere tre priser. 

Juryformann Bjørn Bruun, som har stiftet Bruuns Bazaar overrakte «Juryformannens pris» til Thea Dyring «for en fantastisk presentasjon av farger, form og harmoni». 

L'Oréal delte også ut en pris. Vinneren fikk ett års forbruk på frisørprodukter, i tillegg til å få delta på deres kolleksjonsvisning i september. Heidi Folkestad stakk av med denne premien.


Voicekjeden delte ut to ettårige traineestillinger i Match og Voice of Europe. Marie Enger får lov å designe klær for Match, mens Ida Nyborg skal jobbe med kolleksjonene til Voice og Europe.