(StudentTorget.no):

Åpningen foregikk i teltet i Dødens Dal i Trondheim. Til lyden av filmmusikk spilt av Studentersamfundets symfoniorkester ble det en magisk åpning av festivalen. Mange dugnadsvakter, riggevakter og nattskift har blitt gjennomført av frivillige studenter den siste tiden for å skape Norges største kulturfestival.

- Alt har gått utrolig bra! De arrangerende og driftende gjengene har prestert over all forventning. Da er det lett, behagelig og vanvittig
moro å være UKEsjef, sier Tore Lie Falkenberg.

 

Mangler rocken

Verdens lengste uke bringer med seg mange høydepunkter, og i løpet av den første uka har UKA allerede skapt magi for Trondheims studenter og øvrige befolkning. Årets kulturprogram har fått kritikk for at den mangler den store rock-headlineren i teltet. Kultursjef Eirik Frøyland Rime (23) er allikevel fornøyd med programmet.

DØDENS DAL: John Olav Nilsen & Gjengen var et av flere høydepunkter under UKAs første uke. 
(Foto: fotogjengen.samfundet.no)

- Vi har hele veien hatt et ønske om å ha en stor rockekonsert i Teltet i Dødens Dal, men dette lot seg dessverre ikke gjøre i år. Allikevel er jeg veldig godt fornøyd med rocken vi har fått på plass i form av White Lies, Jon Olav Nilsen & Gjengen, Kitchie Kitchie Ki Me O og Fucked Up.


Kultursjefen kan skryte av god respons fra publikum og artister.

- Til nå har jeg fått utelukkende positive tilbakemeldinger på arrangementene både fra publikum og artister. Blant annet kom moren til Tore Lie Falkenberg (UKEsjef) i snakk med selveste Antony Hegarty på flyplassen dagen etter konsert, og han sa han var utrolig fornøyd med både konserten og profesjonaliteten hos arrangørene.

LES OGSÅ: IAESTEs næringslivsdager i Trondheim NTNU

 

Alle headlinere er utsolgt

I tillegg til tradisjonelle arrangementer som Promenadekonsert, Trønderfest, Oktoberfest og revy har årets program bydd på nye overraskelser. Kulturprogrammet for UKA-11 inneholder både Kringkastingsorkesteret og et humorshow i teltet i Dødens Dal. Festivalen har forklart dette med at de ønsket å satse på bredden i programmet i stedet for de store navnene. Det har vært mange spekulasjoner rundt navn som Rihanna og Red Hot Chilipeppers, men Frøyland Rime bekymrer seg ikke for billettsalget selv om disse uteblir fra årets festival.

- Aldri før har headlinerne på UKA blitt utsolgt like fort som i år. Svært mange av de andre konsertene og eventene er også utsolgt, hvilket igjen vitner om et veldig godt salg.


For kultursjefen har den første uken av UKA-11 vært både hektisk og bra. Han forteller at han har gått fra arrangement til arrangement, men ikke blitt så varm i trøya til at han klarer å slappe helt av.

- Men jeg har hatt mange kulturopplevelser jeg ikke ville ha oppleved hvis det ikke hadde vært på UKA, som Art Battle og Improteateret som jeg virkelig anbefaler alle å gå på.

LES OGSÅ: IAESTEs Næringslivsdag, Trondheim

 

Magisk stemning

UKEsjef: Sjef for UKA i Trondheim, Tore Lie Falkenberg ser frem til White Lies 24. oktober.

Lørdag spilte undergrunnsartisten Antony & The Johnsons sammen med KORK for et uvanlig voksent publikum. En blanding av eldre, voksne og studenter hadde tatt turen til teltet for å oppleve en av de mer «annerledes» konsertene under UKA-11. Antony Hegharty og Kringkastingsorkesteret sørget for magisk stemning i teltet med et forrykende lys- og lasershow.

På søndag forandret stemningen seg gradvis da det latinske bandet Chrystal Fighters inntok Storsalen med perkusjon, ukulele og latinske rytmer. For UKEsjef, Tore Lie Falkenberg, var dette et av den første ukens høydepunkter.

- Det må være Crystal Fighters i Storsalen. Det var en utrolig stor konsert, sier festivalsjefen, som også gleder seg stort til White Lies som spiller på UKA den 24.oktober.


 

Få nye opplevelser under UKA

Til publikum videre utover i festivalen har årets kultursjef, Eirik Frøyland Rime følgende anbefalning:

- Å forsøke å oppleve kultur de ellers ikke får opplevd. Se igjennom programmet enda en gang, og finn arrangementer man ved første øyekast ikke merker seg. I tillegg vil jeg nok en gang anbefale Improteater som et fantastisk vorspiel-arrangement.