1. Unike kafétilbud

Dyrekaféer er blitt en enorm internett-hit med tusenvis av likes. Selvfølgelig har Japan et bredt spekter av de forskjellige dyrekaféene, med blant annet pinnsvin, ugler, katter og hunder. Men Japan har flere varianter som skiller seg ut.

I Shinjukuområdet er det en robotrestaurant hvor man blir underholdt av dansere og roboter, vampyrrestauranter inspirert av Dracula og, den kanskje mest kjente, maid kaféer. Maid kaféer ligger i en underkategori til cosplay verdenen og servitrisene er kledd ut som hushjelper.

 

2. En labyrint av småbarer

I Shinjuku området finner man Golden Gai som tilbyr flere titalls av småbarer i en slags gatelabyrint. Hver bar kan fylles med 5-30 mennesker, så her kan man ikke være kresen på albueplassen.

Hele området er overraskende lite og trangt, men er en av de få stedene som ikke er blitt erstattet med nyere og høyere bygninger.

På kveldstid fylles barene opp i rekordfart, så ønsker man å ta en tur innom for noe å drikke på, må man være tidlig ute.

Hver bar skiller seg ut på en eller annen måte for å tiltrekke kunder. Temaer som leketøy og cosplay, til spesiallagde drinker eller gratis karaoke.

Noen av barene er private med skilting «kun for stamkunder», så disse bør unngås.

 

 

3. Sushi-opplevelsen

Man kan ikke reise til Tokyo uten å spise sushi i verdensklasse. Selvfølgelig er det en opplevelse å entre en autentisk japansk sushirestaurant i Tokyo.

Man får tilbudt en plass rundt sushi-rullebånd, og foran deg står det en pad med menyen. Sider med sider av god og fersk sushi scrolles gjennom før man velger ut det man helst ønsker å spise, og når maten er klar kommer den på et rullebånd og stopper rett foran nesa på deg.

Maten kommer på fargerike tallerkener som står for hver sin pris, og opplevelsen avsluttes med at tallerkenene blir telt opp før man betaler.

En fantastisk og morsom måte å spise på.


 

4. En drøm for smakssansene

Det er ikke bare den møre, ferske sushien Tokyo har å stille til disposisjon. Japan har så mye mer å tilby i matveien, og å bare gå inn i restaurant kan være en opplevelse i seg selv.

Japans versjon av nudler, ramen, har et voksende popularitet verden rundt. Ramen kommer med forskjellige buljonger og ingredienser, så her er det en smak for alle og enhver.

Autentiske restauranter i Tokyo er som regel veldig trange og små, så det er ikke uvanlig for japanere og dra alene å spise på restauranter som tilbyr concentration cellers, så fint som de kaller det. Disse har plater som skiller deg fra sidemannen slik at du fokuserer på måltidet, og får kjenne på alle smakene.

LES OGSÅ: Japan - studievalg-link sak

 

5. Hvor er søppelet?

Et spørsmål som støtt og stadig blir stilt av turister som besøker den populære hovedstaden.

Gatene i Tokyo er søppelfrie! Og det interessante er at søppelbøtter så og si ikke eksisterer.

Det er fascinerende hvordan en by på denne størrelsen, og med så mange mennesker, klarer å holde gatene frie fra søppel.

Men japanerne er vant med denne løsningen. De bærer på søppelet til muligheten å bli kvitt det dukker opp.

Så ikke bli overrasket om du må bære på søppelet en god stund.

 

 

6. Vell ivaretatt historie

Man ser kanskje for seg at Tokyo er fullt av høye skyskrapere, skarpe reklametavler og ekstreme mengder med mennesker, men man trenger ikke å reise langt for å komme seg unna kaoset.

Tokyo har store parker, landemerker, museer og templer.

I området Asakusa finner man Sensoji tempelet som ble fullført på 700-tallet. Det er det eldste og mest populære buddhist tempelet i Japan.

Meiji Shrine, et annet tempel, er plassert midt i en stor park i Shibuyaområdet. Meiji Shrine er dedikert til den guddommelige sjelen til den tidligere keiseren Meiji.


 

7. Store muligheter for en rimelig ferie

Tokyo er kjent for å være en ganske dyr by, med en sjetteplass på listen over verdens dyreste steder å besøke i 2018, men det er mulig å velge rimeligere alternativer om man besøker storbyen.

Hvor man bor er et godt eksempel på hvor det er mulig å spare en del penger.

Tokyo har tilbud som hoteller, moteller og hostel, men for å få kulturopplevelser til en billig penge kan det anbefales å prøve et kapselhotell. Et kapselhotell er som en liten sovekabin. Hva kapselhotellene har å tilby kan variere, men vanligvis klarer hotellene å klemme ganske mye inn i en kapsel, blant annet tv, klimaanlegg og diverse nødvendigheter som vann.

Er man sulten er det ikke nødvendig å spise alle måltider på restaurant. Flere dagligvarebutikker har gode og rimelige lunsj- og middagsvarianter som Onigiri.

Å ta taxi i Tokyo koster, så kjøp heller Pasmo-kort. Pasmo-kortet fylles på med japanske yen og er billetten din når man reiser med subwayen. Subway er helt klart rimeligere enn taxi.

LES OGSÅ: Patrick studerer språk i Japan

 

8. Over 300 kilometer med subway

Subwaysystemet i Tokyo er gigantisk. Det strekker seg over 300 kilometer og har 13 forskjellige linjer med 285 stopp. Disse linjene er delt på to forskjellige operatører, men er linket slik at det ikke skaper noe trøbbel for passasjerene.

Kartet over subwayen kan være noe forvirrende i starten, men det er et relativt enkelt og oversiktlig system. Linjene har forskjellige farger og hvert stopp blir ropt opp på engelsk.

Det er en usedvanlig stillhet og ro på subwayene, det er nemlig i respekt for andre at man unngår å snakke i telefonen eller å prate høyt.

 

  

9. Man kommer ikke langt uten kontanter, men ingen grunn til bekymring

Det er flere steder i Tokyo hvor å dra kredittkortet ikke er en mulighet, så å ha en del kontanter er mer enn smart. Blant annet kreves det kontanter for å fylle på subway-kortet, Pasmo.

Men man trenger ikke å være bekymret selv om man bærer på mye kontanter.

Det er nemlig veldig lite kriminalitet i Tokyo, og om man skulle være så uheldig å miste eller glemme lommeboken sin, er det store sjanser for at du finner den på nærmeste politistasjon med både kontanter og kort i godt behold.


 

10. Landet hvor cosplayfantasien oppfylles

Japanere gjør sjeldent noe ekstravagant når det kommer til klesstilen, som kanskje kan være forvirrende med tanke på at Japan var landet som oppfant cosplay. Men selv om hverdagsstilen er noe beskjeden, trenger man trenger ikke å lete lenge etter butikker som tilbyr cosplay med inspirasjon fra manga, anime eller videospill.

I Harajuku finner du både mote, trender og cosplaybutikker. Dette må være en cosplayers drøm.

Cosplay ble den korrekte beskrivelsen i 1984, men har blitt utøvd i flere år før den tid.

Manga fikk en økning i popularitet på 1950- og 1960-tallet og kommer i flere sjangere med forskjellige målgrupper.

Cosplay er selvfølgelig også satt pris på i Norge med Torucon, som holdes årlig i Trondheim, hvor en hver nordmann over 13 år kan leve ut cosplaydrømmen.