Det skulle fem forsøk til før Linn Skåber endelig kom inn på teaterhøyskolen. Siden den gang har hun vært mye å se både på TV og i kinosaler.  Nå har hun Trond Viggo Torgersen som sitt store forbilde og gjør alt hun kan for å ha det moro. Du ser henne på Nytt på nytt hver fredag, i tillegg er hun aktuell i filmen Kong curling.

 

- Vil du si du var en flittig student?

Ja, jeg var en flittig student. Ingen kan gå på Teaterhøyskolen uten å være flittig. Man jobber fra tidlig om morgenen til seint på kveld. Men jeg vil si at jeg er såpass glad i å nyte livet ved siden av å studere og jobbe at jeg er utrooolig god påå disponere tiden min bra. La meg si det sånn, jeg var en av dem som fikk tid til en sang og en øl og en våkenatt også. Vil man nok, så klarer man mye.

- Hva er ditt beste mine fra studietiden?

Mitt beste minne fra studietiden er følelsen av å være på vei. Ingen grenser. Livsfarlig fremtid, men åpen. Den følelsen hender det at jeg savner. Jeg jobber mot noe, men er ikke helt sikker på hva. 


- Og det verste?

Hm, husker nesten ikke...tidlige morgener? Vi hadde jo eksamener og sånn vi også, men i form av forestillinger og det var en sånn "gru-gleder seg"-prosess. Livet var fint...med utfordringer, begynnelser og slutter og...jo....noen kjærlighetssorger.

- Hva irriterte deg mest som student?

Det som har fortsatt og irritere meg. Folk som mener de sitter på det riktige svaret.

- Savner du studentlivet?

Ja. Alt. Spørsmålene, nysgjerrigheten, menneskene, leken, de sene kveldene, engasjementet, lærerne...alt egentlig. Det fine med det er at jeg alltid har litt av studentgiven med meg inn i arbeidslivet. Det hjelper, men er spent og litt engstelig på om jeg klarer det for alltid. Skal prøve!

LES OGSÅ: Fabian Stang: Ordføreren i Oslo var ikke blant de flittigste studentene

- Er det noe du ville gjort annerledes?

Nei. 

- Hva har du tatt med deg videre fra studietiden?

Jeg har forsøkt å ta med meg leken videre i livet. Arbeidsdisiplinen og alvoret sitter i ryggraden, så det har jeg aldri vært engstelig for. Jeg har Trond Viggo Torgersen som forbilde sånn sett. Jeg forsøker å overbevise meg selv om at livet ikke er så farlig, mest gøy og da går beina lettere. Studenttilværelsen kan være tøff og jeg har nok glemt de verste opplevelsene, men det jeg står igjen med på andre siden er at det var en viktig tid jeg trodde var hverdager. Det tror jeg var lurt. Lykke til alle. Ha disiplin og ha det gøy. (Ikke samtidig nødvendigvis).

LES OGSÅ: Min studietid: Kristin Halvorsen