Mina Hadijan om studietiden

- Hvordan var studietiden?

Det faglige var noe helt annet enn det jeg var vant til fra Norge, heldigvis. I Norge: forelesninger - møt opp eller ei, småoppgaver og en avsluttende eksamen.

London: forelesning (må møte opp), store gruppeoppgaver som teller 10,20,30 prosent av karakteren i det faget, individuelle presentasjoner, forelesere som faktisk jobber innen business, og eksamen i ett fag to ganger i året som teller diverse prosenter mot sluttkarakter. Jeg bodde på campus med 250 medstudenter fra hele verden og det var fantastisk. Det var heldigvis bare én nordmann på skolen - syns det er så feigt med studenter som reiser til utlandet og henger de bare med skandinavere - patetisk. Jeg var veldig sosial og var den som fikk flest klager fra campusledelsen om bråk...Jeg mener, det var jo ikke bråk å sitte på 12 kvadrat med 15 mennesker og høy musikk? Siste dagen inviterte jeg alle til blokka - DA ble det en smule bråk, men det gikk over. Jeg flytta i bokollektiv med to portugisere, en østeriker, en italiener og to tyskere.- Hva er den morsomste episoden du husker fra studietiden?

Her er det MYE å ta av, men det første jeg kom til å tenke på var medstudent og proff tennisspiller Pedro som bodde i rommet under mitt. Han var stadig ute og løp tur og hadde appetitt som en utsulta hest. Etter en løpetur en formiddag kom Pedro innom rommet noen venner og jeg satt på og spurte om det vare noe å spise der. Vi ga han en stor nybakt skjokoladekake og sendte han videre. Etter to timer gikk jeg på rommet for å finne han. Midt på lyse dagen ligger den ellers hyperaktive Pedro på ryggen i senga, helt stiv og grå i ansiktet. What the hell happened to you?, spurte jeg, hvorpå han sa: I ate the whole cake. Vi hadde jo glemt å fortelle om den hemmelige planteingrediensen...

LES OGSÅ: Min studietid: Elin Ørjasæter


Har du noen mindre heldige episoder å fortelle om?

Bortsett fra å være ganske så blakk, så var vel den eneste nedturen at bagasjen min forsvant ni av 10 ganger da jeg reiste hjem.


Hva gjorde du på fritiden? 

Jeg jobbet i en snowboardbutikk, gikk på Yoga og hadde det festlig med venner.Hva savner du mest og minst fra studietiden?

Mest: Det er fantastisk å være student. Jeg savner de jeg studerte med mest - de er spredd utover hele verden.
Minst: Å være blakk.


Har du alt du drømte om for 10-20 år siden i dag?

Drømmene mine har forandret seg med jevne mellomrom, men jeg elsker jobbene jeg har nå og livet jeg lever i dag.

LES OGSÅ: Fylla-programleder Ole André Sivertsen som sin studietid på Ås


- Til slutt; har du noen gode råd til dagens studenter?

Kom deg ut av landet! Det er bare skummelt de første minuttene første skoledag. De aller fleste er i samme situasjon som deg og kjenner ingen de heller. Slapp av, de gode vennene dine er der når du kommer tilbake. De som har falt fra trengte du ikke i utgangspunktet. Mange bekymrer seg over at de går glipp av noe hjemme mens de borte: FEIL!