(StudentTorget.no):

Med rekordmange stemmer ble drømmen om NTNU-styreplassen realisert for Johanne Marie Iversen (22). Når andre drømte om friår i varmere strøk, ville 22-åringen inn i studentdemokratiet for å gjøre en forskjell for NTNU-studentenes hverdag.

- Jeg valgte å stille fordi jeg tror jeg kan representere alle studenter på NTNU på en god måte. Når andre har snakket om friår med snorkling i Australia, har jeg drømt om et heltidsverv i studentdemokratiet.

I år våknet jeg opp en dag og tenkte: "Herregud, jeg gjør det!", sier Iversen.

Til høsten tar hun pause fra studiene for å rette fokuset på studentpolitikk i et helt år og håper på å få realisert noen av hjertesakene sine.

- Jeg stilte til valg uten å love altfor mye gull og altfor grønne skoger. Likevel har jeg noen hjertesaker jeg mener det vil komme ekstremt mye godt ut av å gjennomføre. Jeg vil bruke samme strategi som alltid når jeg vil få til noe konkret; godt bakgrunnsarbeid og å få de riktige personene med på laget.

- Hva vil bli de største utfordringene ved å være styremedlem?


- Å være trygg nok på meg selv og komme med rolige, analyserende og godt formulerte innlegg. Dette trenger jeg for å få integritet og innflytelse i styrerommet. Jeg kan være en følelsesladet hissigpropp, det må jeg venne meg av med. Jeg må lære meg å være mer stille og se an diskusjonen - ofte kommer det man tenker på frem fra noen andre - og da slipper man å hele tiden være den som lager gnagsår i trommehinnen til folk, sier 22-åringen.

LES OGSÅ: Bysykkelapp: Petter har utviklet en egen bysykkelapp

 

Julebord med rektor

Styremedlemsskapet gir Iversen verdifulle kunnskaper om bedriftsstyring, ledelse, økonomi og strategi, en basis som vil være nyttig i framtidig yrkesliv uansett hvilken jobb hun velger. En pause fra studiene bekymrer henne ikke.

- Dette vil nok på mange måter fungere som et breddeår, som vil supplere medisinstudiet og forskningen godt. I tillegg vil jeg slippe å angre på muligheten jeg aldri tok, sier Iversen som ser frem til å være engasjert i hundre prosen, med flere sprudelende studenter som brenner for det sammen som hun, universitetspolitikk. Mellom diskusjonene og møtene ser Iversen spesielt frem til arbeidet med å ansette ny NTNU-rektor.


- Noe av det mest spennende jeg kommer til å gjøre er nok å ansette ny rektor. Og er det lov å glede seg til rektors julebord?

LES OGSÅ: – Det er et privilegium å være student

 

Studentlivet gir alle muligheter

- Hva er det beste med å studere?

- Man har alle muligheter. Det forventes ingenting annet enn at man har studieprogresjon, og da kan man til gjengjeld overraske mye. Har man ideer, vilje og engasjement kan man få til det man vil. For min del er det også ganske fantastisk å kunne sitte på sykehuset klokken ti på kvelden i eksamensperioden og digge livet, fordi faget man studerer er så fint. Dessuten kan man spise Troika til frokost uten at noen bryr seg.

Hva er det verste med å studere?

- Jeg vet ikke om det er meg, men jeg føler meg trøtt hele tiden. Samfunnet er ikke lagt opp for uhelbredelige B-mennesker. I tillegg lever jeg ofte i en rus av dårlig samvittighet på grunn av alt jeg skulle, burde, kunne gjort.

- 

Hvilke utested pleier du vanligvis å besøke når du er på byen?

- På byen i Trondheim danser jeg på Vega, og speider på Brukbar. Samfundet er også en favoritt, for der er det kjentfolk.


- 

Du kan velge tre mennesker - levende eller døde til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?

- Fag: Christna Yang fra Grey's Anatomy. Verdens kuleste fiktive dame, et råskinn som kan alle medisinske detaljer. Gull! 
Pedagogikk og organisering: Sverre Lindseth som er i NTNU-styret i dag. Han har en irriterende god måte å legge frem ting på. I tillegg er han frekk nok til å tørre å be meg holde kjeft. 
Wildcard: Dr. Phil - Fordi det er greit å aldri måtte føle seg som den sløveste kniven i skuffen.

- 

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå.

- Ratatat - Wildcat