(StudentTorget.no):

Navn: Linn Martine Bjørseth
Alder: 23 år
Studerer: Bachelor i jus ved Høgskolen i Lillehammer
Aktuell: Er en av fem finalister i Norges råeste sommerjobb - konsensjefstillingen i Adecco. Vinneren blir kåret mandag. 

 

Hvorfor ønsket du å bli konsernsjef i Adecco?

Jeg ønsker å bli konsernsjef i Adecco for å skaffe meg relevant erfaring og for få en kickstart på min karriere.

Jeg har store lederambisjoner og har lenge visst at dette er en vei jeg ønsker å gå. Jeg er glad i å utfordre meg selv, så det var ingen tvil om at jeg skulle søke denne stillingen. 

 

Fortell litt om hvordan prosessen har vært fra å være en av 1500 søkere til å stå igjen som fem finalister. 

 


BLIR HUN KONSERNSJEF I ADECCO? Linn Martine Bjørseth er en av fem finalister som skal kjempe om tittelen konsernsjef i Adecco i dag. 

For to måneder siden hadde jeg ingen forventinger om å komme så langt. Jeg tenkte at jeg var heldig dersom jeg bare ble ringt til et førstegangs telefonintervju. Men for hver gang jeg har kommet et steg videre i konkurransen jubler jeg av glede. Det mest lærerike med prosessen så langt har vært personlighetstesten og dybdeintervjuet.


Det var overraskende å se hvor nøyaktig personlighetstesten gjenspeilte min personlighet. Det gjorde meg oppmerksom på sider av meg selv som jeg ikke har tenkt noe særlig over tidligere. Så var jeg her, blant topp ti kandidater. Hvert steg i konkurransen har vært en seier og det er en stor ære få lov til å være blant så godt kvalifiserte og dyktige kandidater. Nå gjenstår det å se om jeg har markedsført meg godt nok til å få nok stemmer til den kommende finalen 14 mai. 

 

Hvilken nytte tror du det hadde fått for deg i framtiden om du skulle bli den heldige utvalgte som konsernsjef for Adecco?

Hvis jeg vinner konsernsjefen 2012 vil det uten tvil være et springbrett uten om det vanlige. Forhåpentligvis åpner det noen dører for meg den dagen jeg skal sette foten ut i næringslivet. Det er nok ikke et dumt tilskudd til CVen. Jeg er villig til å jobbe hardt for å nå de mål jeg setter meg. Å bli konsernsjef i Adecco ville ikke bare gitt meg muligheten til å prøve ut ledelse i praksis, men også hjelpe meg til å knytte kontakter i næringslivet. 

LES OGSÅ: Ukas student er Yashar (27) som kombinerer masterstudier med jobb og oppstart av forening


 

Hva er det beste med å studere?

Det beste med å studere er at du studerer noe du interesserer deg for og at du stort sett kan planlegge dagene akkurat slik du vil ha de. I tillegg blir man kjent med utrolig mange hyggelige mennesker som man knytter vennskap med for resten av livet. Og det er ikke til å legge skjul på alle morsomhetene vi studenter klarer å få til, til tross for et relativt lavt budsjett.

 

Hva er det verste med å studere?

Det verste med å studere må være høye husleiepriser og Firstprice-mat. Ikke alt er like godt. I tillegg er det utrolig kjipt å sitte innesperret på lesesalen når sola skinner for fullt ute. Jeg er ekstremt glad i å reise og det blir det heller ikke mye tid til. 

LES OGSÅ: Bruker Instagram for å spre kunnskap om god tannhelse - tannsista

 

Hvilke utested pleier du vanligvis å besøke når du er på byen?

Du finner meg på Brennis, Nikkers eller Stift i Lillehammer sentrum. 

 

Du kan velge tre mennesker - levende eller døde til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?

Arve Bjørseth (pappa)- Han er forbildet mitt og han støtter meg i både tykt og tynt. 


Emilie Sundheim- En fantastisk god venninne. Smart jente med ben i nesa. 

Bjørn Kjos- Det blir ingen god kollokviegruppe uten en god latter.

 

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå.

I en ekstremt travel hverdag med både eksamenstid og  konsernsjefkonkurransen, kan det ikke bli andre sanger enn ”OPTIMIST” av Jan Teigen. Forhåpentligvis så ”går det bra til sist” med begge deler. 

LES OGSÅ: Stine Johannessen er Ukas student - leder i Studentsamskipnaden i Oslo