(StudentTorget.no):

Navn: Christian Strømnes.
Alder: 24.
Fra: Fredrikstad.
Studerer: Studerte sykepleier og bestod bacheloroppgaven i forrige uke.
Studiested: Høgskolen i Østfold.

Først av alt må vi få gratulere med valget som leder av NSF Student! Hva blir det viktigste arbeidet for deg som leder det neste året?

Tusen takk! Det viktigste arbeidet nå og fremover vil bli erstatningen av rammeplanen for sykepleierutdanningen fra 2008. Innholdet og strukturen på sykepleierutdanningen skal skrives på nytt og det er viktig at sykepleierstudentene får muligheten til å påvirke.


Hva var det som fikk deg til å bli engasjert i NSF Student?

Jeg engasjerte meg ganske tidlig i studiet gjennom Studentparlamentet i Østfold, men ønsket senere å engasjere meg i NSF Student, fordi det er mer relevant for arbeidslivet senere. Det var så givende at jeg til slutt valgte å stille som leder av NSF Student.

Hvordan er det å kombinere studiene med å være aktiv i organisasjonslivet?

Å være engasjert i en organisasjon samtidig som man studerer på heltid kan være utfordrende. Jeg slet i begynnelsen, men det løsnet etter hvert. Å kombinere de to krever at man er flink til å prioritere. Alle jeg har møtt har den samme holdningen: Studier kommer først.

Se video: Disse mulighetene har du som sykepleier.


Hva er det beste med å studere?

Utviklingen. Man blir kjent med så mange nye mennesker gjennom studentlivet. I tillegg tilegner man seg en ny identitet og stolthet, hvert fall i sykepleierutdanningen.

Hva er det verste med å studere?

Forventningene. Dessverre er det mye press under utdanningen. Man har forventninger fra blant annet lærere og veiledere både på skolen og i praksis. Sykepleierutdanningen er ingen lett utdanning.

Hvilket utested pleier du vanligvis å besøke når du er på byen?

Det kommer an på humøret. Fredrikstad har et variert uteliv og jeg veksler mellom ulike utesteder. Føler jeg for å danse drar jeg på Ocean Club. Føler jeg for en mer sosial kveld med mulighet for å bare ta det med ro drar jeg på O.M.G.

Les også: Gira på å studere paramedic? Eva (26) var del av det første paramedic-kullet ved HiOA.

LES OGSÅ: Olav Skrudland er studentleder ved NIH: Ukas student ønsker å gjøre en forskjell

Du kan velge tre mennesker – levende eller døde – til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?

Aron Antonovsky er en anerkjent teoretiker og er viktig i sykepleieprofesjonen. Det eksisterer flere anerkjente teoretikere, men Antonovsky er min favoritt.


Lars-Petter Jelsness-Jørgensen er professor ved Høgskolen i Østfold. Han er blant de mest faglig dyktige «lærerne» på sykepleierstudiet. Han er i tillegg blant de beste kunnskapsformidlerne.Florence Nightingale er verdens mest kjente sykepleier. Hennes arbeid påvirket sykepleien betydelig. Det hadde vært interessant å ha en samtale med henne.


Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå.

Akkurat nå er jeg mye på reise, og enda mer skal det bli til studiestart for da er det vervekampanje over hele landet. I tillegg ble jeg singel for 3 uker siden. Så sangen som beskriver min livssituasjon akkurat nå er The Wanderer av Dion & The Belmonts.

LES OGSÅ: Morgan Alangeh er Ukas student - president i ANSA gjennom pandemien