(StudentTorget.no):

Navn: Størk Avelsgaard Lien

Alder: 20 år

Studerer: 1. året på sivilingeniør i nanoteknologi på NTNU.

Aktuell: Tok NM-gull i spyd i helga, og satte samtidig ny personlig rekord med et kast på 72,67 meter.

 

- Hvorfor spyd?

- Jeg kommer fra en idretts- og friidrettsfamilie. Pappa var sleggekaster, og jeg har prøvd de fleste øvelser i friidrett, og i tillegg drevet med mange andre idretter. Spydkastinga er det som har gått best, og derfor det jeg satser på.

 

- Hvordan er det å kombinere spydsatsningen med studier?

- Nå har jeg ikke egentlig rukket å prøve å kombinere kastinga og studiene, men ser for meg at jeg må være ganske effektiv og disiplinert for å få tid til begge deler. Det kan i perioder bli travelt å rekke over alt, men med litt planlegging tror jeg det går greit. Samtidig er jeg en person som må ha mye å gjøre hele tida, så alt i alt tror jeg det kommer til å fungere bra.

 

- Hva tror du spydkastingen vil gi deg på sikt?

- Jeg har kommet godt inn i friidrettsmiljøet i Stjørdal og generelt i Norge (det er ikke så forferdelig stort), og jeg kommer nok til å være involvert på en eller annen måte i friidretten resten av livet. I tillegg har friidretten gitt meg gode treningsrutiner som er verdt å ta vare på, og som er nyttige å ha med seg seinere. Jeg får også reist en del rundt på konkurranser i inn- og utland, og opplever mye.


 

- Hva er det beste med å studere?

- Det beste med å studere må være alt det sosiale som følger med. Artig å bli klokere også da.

 

- Hva er det verste med å studere?

- Kommer per dags dato ikke på noe negativt med å studere, men kanskje for tidlig å svare på etter to uker. Er noe som heter eksamen og eksamensperiode har jeg hørt...

 

- Hvor drar du når du skal ut på byen?

- Har til gode å oppleve utelivet i Trondheim skikkelig, har bodd her ei knapp uke, men er åpen for det meste! Er riktignok litt mer fan av steder hvor det er mulig å sette seg ned og slappe litt av, hvor det er mulig å føre en samtale som ikke blir overdøvet av dagens hits.

LES OGSÅ: Mats har 200 000 studenter i ryggen

 

- Tre mennesker som du kunne tenke deg å ha i ei kollokviegruppe?

Jan Zelezny, verdensrekordholderen i spyd, med 98,48m. Han er det nærmeste noen kommer Gud i mitt liv. Kunne lært noen triks av han.

Roger Waters, den kreative hjernen bak de fleste melodiene og tekstene til Pink Floyd, mitt favorittband.


Den tredje plassen får besettes av et eller annet nanoteknologi-geni, som har noe kunnskap å dele her.

En noget spesielt sammensatt kollokviegruppe, men tror den kunne utrettet mye bra, dog sannsynligvis litt utenfor pensum. 

 

- En sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå?

- Denne var vanskelig. Får nesten si Throwing it all away, av Genesis. Er stor fan av Genesis, og livet mitt dreier seg mye om kasting (spesielt av spyd) for tida... Utover tittelen er den kanskje ikke så beskrivende da, men det får vi la gå.

LES OGSÅ: Drømmer om høye fjell og tøffe turer - Thomas Lone på Mount Everest