Navn: Karen Ane Frøyland Skjettum.

Alder: 23 år.

Fra: Nannestad.

Studerer: Geologi ved NTNU.

Aktuell med: Nyvalgt leder av Tekna Student, som representerer 12 000 studenter innen naturvitenskap og teknologi.

Først av alt må vi få gratulere med valget som ny leder av Tekna Student! Hvordan føles det å bli valgt som leder for en av Norges største student-

organisasjoner?


Tusen takk, jeg er rørt over tilliten jeg har fått av årsmøtet. Jeg gleder meg til å jobbe med engasjerende saker i året som kommer, til å bli kjent med nye mennesker og arbeide sammen med resten av Teknas studentutvalg for å få gjennomslag for Tekna Students politikk.

Hva var det som fikk deg til å bli engasjert i Tekna Student?


En viktig del av studielivet handler om frivillighet – og i Trondheim står studentfrivilligheten veldig sterkt. Jeg hadde allerede meldt meg inn i Tekna Student etter et engasjerende foredrag med president Lise L. Randeberg da jeg startet på Gløshaugen. I jungelen av muligheter for verv, søkte jeg derfor om å bli studentkontakt ved NTNU. Som studentkontakt i Tekna arrangerer man kurs, arrangementer og er det av et stort fellesskap på tvers av fag og lærersted. Det ga mersmak! Etterhvert fikk jeg øynene opp for de andre delene i Tekna – og de unike mulighetene man har til politisk og faglig engasjement i en voksende og fremtidsrettet organisasjon.



Hva tror du blir de viktigste arbeidsoppgavene i det kommende året?


I juni arrangeres Teknas Representantskapsmøte og til høsten er det Stortingsvalg. Dette er begge arenaer hvor Tekna Student ønsker å få gjennomslag for sine synspunkter og sin politikk. I tillegg vil Tekna Student arbeide med å følge opp stortingsmeldingen om kvalitet i høyere utdanning. Det innebærer blant annet at utdanningsinstitusjonene må tilby forskningsbasert undervisning med fokus på innovasjon og kopling til arbeidslivet. Tekna Student skal fortsette med å fremheve verdien av teknisk-naturvitenskapelig kompetanse for å løse morgendagens utfordringer. Jeg håper jeg om ett år kan si at vi framstod som en attraktiv, relevant forening som medlemmene våre kunne identifisere seg med.

LES OGSÅ: Kristian kjemper for å komme på Stortinget

Hvordan er det å kombinere studiene med å være aktiv i organisasjonslivet?


En viktig lærdom fra studietiden er erfaringer rundt å prioritere og utvikling av gode arbeidsrutiner. I utgangspunktet tror jeg å være aktiv i organisasjonslivet bidrar til at du disponerer tiden din bedre. Som aktiv i organisasjonslivet får man dessuten erfaringer man ikke lærer på skolebenken og muligheten til å bli kjent med spennende mennesker utenfor sitt fagfelt.



Hva er det beste med å studere?


Det beste med å studere er friheten man har til å disponere tiden, uavhengigheten og alle menneskene man møter gjennom frivillighet. I tillegg er det utrolig gøy å ha muligheten til å lære noe nytt hver dag.


Hva er det verste med å studere?


Studietiden kan være krevende og stressende, spesielt i eksamensperioden. Derfor er det viktig med gode finansieringsordninger som tilrettelegger for god studentvelferd, slik som studiestøtten knyttes til 1,5 ganger grunnbeløpet i folketrygden og at studentsamskipnadene kan tilby et godt psykisk helsetilbud til studentene.

LES OGSÅ: Fabian har laget en nettside hvor du kan anmelde leieboliger


Hvilket utested pleier du vanligvis å besøke når du er på byen?


Studentersamfundet i Trondheim har noe for enhver smak, enten man vil dra på møter, konserter – eller bare ta en øl med venner.

Du kan velge tre mennesker – levende eller døde – til din kollokviegruppe  hvem velger du og hvorfor?

En kollokviegruppe bør bestå av mennesker med ulike egenskaper og kvaliteter. Da jeg var tenåring, var Ingeborg Gjærum (tidligere leder av Natur og Ungdom) ett av mine største forbilder. Hun virker som en dyktig dame med bein i nesa og sterke meninger – en god ressurs i en kollokviegruppe. Humor er også viktig i et samarbeid, og den rollen tror jeg Harald Eia ville fylt godt. Eia formidler forøvrig vitenskap på en folkelig og humoristisk måte. Torbjørn Røe Isaksen er et selvsagt valg – vi har mye å diskutere.

LES OGSÅ: Frøya er turner på landslaget og studerer geofysikk - møt Ukas student



Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå.


Et ganske ukonvensjonelt valg: ”The Arrival of the Queen of Sheba” av Händel. En skikkelig gla’låt fra 1700-tallet.

<iframe width="730" height="409" src="https://www.youtube.com/embed/-TGKJ9MgCOQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>