(StudentTorget.no)

Navn: Lars Klingenberg

Alder: 26 år

Fra: Bærums Verk

Studerer: Masterstudent lektorutdanning, realfag med fordypning i informatikk og matematikk ved NTNU

Aktuell med: Lærer kidsa å kode i Kodeklubben

Hei Lars! Fortell først litt om hva dere driver med i Kodeklubben?

Kodeklubben Trondheim er et fritidstilbud for barn og ungdom som ønsker å lære å programmere. Tilbudet er gratis og åpent for alle uansett nivå. Målet er at alle som vil lære programmering skal få muligheter til dette. Vi har kurs for nybegynnere og viderekomne hver mandag til torsdag i 10 uker hvert semester. På kurset gjør man oppgaver som ligger åpent på nett og får veiledning fra studenter i Trondheim. Alt foregår på NTNU Gløshaugen og man kan melde seg på når som helst. 

Hvordan ble du aktiv i Kodeklubben?

I april 2013 ble Lær Kidsa Koding laget av en gjeng i Oslo (Simen Sommerfelt og Torgeir Waterhouse). På den tiden gikk jeg i 1. klasse på lektorutdanningen i realfag ved NTNU og hadde stor interesse for programmering. Når jeg hørte om dette var det ingen tvil om at dette var noe jeg ville engasjere meg i, så jeg tok kontakt med en gjeng i Trondheim som fulgte møtet på livestream fra Oslo. Etter et par møter med gjengen i Trondheim fant vi ut at jeg var den personen som hadde mest tid til å sette i stand noe i Trondheim, siden jeg var student.


Jeg kom raskt i kontakt med noen medstudenter som var like gira som meg på å få til noe her i Trondheim. Høsten 2013 startet vi derfor Kodeklubben Trondheim. Vi visste ikke helt hvordan dette skulle gjøres, så vi startet i det små. Vi overtok en klasse på Blussuvoll Ungdomsskole og lærte dem koding et par timer i uka over 6 uker. Etter et vellykket prosjekt på Blussuvoll bestemte vi oss for å gjøre dette tilgjengelig for alle i Trondheim og startet å holde kurs på NTNU Gløshaugen. Deretter har Kodeklubben Trondheim bare skutt fart og har vært oppe i rett i underkant av 300 påmeldte barn og ungdommer i løpet av ett semester. Nå er dette mitt siste semester og jeg trekker meg for øyeblikket sakte, men sikkert ut av Kodeklubben Trondheim og lar nye ildsjeler ta over. (Du kan lese mer om Kodeklubben Trondheim på http://trondheim.kodeklubben.no/ eller på facebook-siden vår facebook.com/kodeklubbentrondheim). 

LES OGSÅ: Thea jobber som stylist og styler norske artister

Hvorfor er det viktig for kidsa å lære seg koding?

Samfunnet vårt blir mer og mer digitalisert og vi ser det som viktig at den yngre generasjonen lærer seg å beherske og forstå sin rolle i dette fremtidige samfunnet. Vi ønsker ikke bare at kidsa skal være brukere av teknologien, men at de skal bli skapere. Vi vil at kidsa skal hjelpe til med å øke allmennkunnskapen for informasjonsteknologi og øke interessen for realfag og IT-yrker. Alt dette kommer fra å lære seg programmering og få forståelse for hva IT-faget innebærer.


Hva er det beste med å studere?

Det beste med å studere må være å kunne styre hverdagen helt selv, og bli med på alt det morsomme studentbyen Trondheim har å by på.

LES OGSÅ: Andreas er ny leder i Norsk studentorganisasjon

Hva er det verste med å studere?

Det verste med å studere må være kjedelige forelesninger, som det heldigvis er slutt på nå som jeg skriver master.

Hvilket utested pleier du vanligvis å besøke når du er på byen?

Når jeg er ute i Trondheim pleier jeg som regel å være et og annet sted på Samfundet eller på Work-Work. Der kan man spille shuffleboard, spille spill, møte likesinnede og drikke fantastisk øl.

Du kan velge tre mennesker – levende eller døde – til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?

Humlesnurr, Alan Turing og Tvilling fra Blåfjell. Er det ikke logisk? Her har du en magisk blanding av kloke hoder og en som ser ting baklengs. Her kan man virkelig revolusjonere mye, vil jeg si.

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå

Enkle gleder - Odd Nordstoga og Admiral P, seff!