(StudentTorget.no): 

Navn: Mats Johansen Beldo.

Alder: 23 år.

Fra: Alta.

Studerer: Mastergrad i Organisasjon og Ledelse ved UiT – Norges Arktiske Universitet.

Aktuell med: Ny leder av Norsk studentorganisasjon.

Først av alt må vi få gratulere med valget som ny leder av NSO. Hvordan føles det å være øverste leder for landets nye studenter?

Takk for det! Det føles veldig godt nå, jeg har fått brukt tiden etter landsmøtet til å samle tankene litt. Det å nå skulle lede NSO i et valgår blir veldig spennende! Både jeg og resten av mitt Arbeidsutvalg er veldig klare på at studentene skal frem og at studentene skal bli hørt!


 Hva var det som fikk deg til å bli engasjert i NSO og studentpolitikken?

Engasjementet i studentpolitikken fikk en veldig tilfeldig debut. Jeg var på tur ut fra en eksamen når en jente spurte om jeg hadde stemt i Studentparlamentsvalget, ikke visste jeg at det var et valg på gang og ikke visste jeg hva man kunne stemme på. Det ble begynnelsen på en lang reise i studentpolitikken, fra lokalt tillitsvalgt på instituttet, til listekandidat og så nestleder ved Studentparlamentet. Det var her jeg møtte NSO for første gang, og vips så var man hekta. Det å kunne ha en organisasjon og en arena hvor man sammen jobber for lokale og nasjonale mål med andre studentpolitikere er helt fantastisk, og ikke minst avgjørende for vår gjennomslagskraft.


Hva blir det viktigste arbeidet for deg som leder det neste året?

Det viktigste arbeidet er todelt: Vi må opp og frem i stortingsvalgkampen, det er essensielt at vi påvirker regjeringserklæringen og får fram studentkravet, slik at vi er med på å sette agendaen de neste fire årene. Samtidig må vi fortsette arbeidet med inkludering og videreutvikle organisasjonen. For at vi fortsatt skal ha god gjennomslagskraft, må alle være med på laget. Nasjonal og lokal studentmedvirkning sammen med medlemslagene er nøkkelen til suksess.

Hvordan er det å kombinere studiene med å være aktiv i organisasjonslivet?

jeg har faktisk vært fulltidsstudent i alle mine aktive år i studentpolitikken, og det har gått kjempebra. Motivasjonen og diskusjonene i studentpolitikken har blitt overført til studiene og fått meg til å jobbe godt. Jeg føler rett og slett at jeg ble en bedre student av å engasjere meg ved siden av studiene!

LES OGSÅ: Kristian kjemper for å komme på Stortinget

Hva er det beste med å studere?

Det å kunne bestemme sin egen hverdag, prioritere sine egne mål og vite at alt man gjør i studietiden er noe man har med seg for resten av livet. Det er det beste med å studere!

Hva er det verste med å studere?

Haha, ja det verste, er det at døgnet ikke har nok timer. Skal man være sosial, engasjert, og ha gode karakterer, går det som oftest på bekostning av noe. I mitt tilfelle skulle jeg gjerne sett at klokken hadde noen ekstra timer å sove på.


Hvilket utested pleier du vanligvis å besøke når du er på byen?

Grunnet masterskriving har jeg hatt base i Alta siden august. Der er «Studenthuset City Scene» absolutt stampuben. Alle bør for øvrig ta turen innom om man befinner seg i «Nordlysbyen» på ett eller annet tidspunkt.

LES OGSÅ: Mirjam Thorkelsdottir er ukas student og Filmskaper

Du kan velge tre mennesker – levende eller døde – til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?

Godt spørsmål! Som statsvitenskapsstudent har politikk alltid stått i sentrum av studiet, derfor blir kollokviegruppen kanskje litt preget av politisk bias. Tror jeg ville gått for Thomas Jefferson, Winston Churchill og..litt juks, men får jeg lov å velge en fra fiksjon? I så fall president Josiah Edward «Jed» Bartlett fra The West Wing.

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå.?

John Parr – Man in Motion (St. Elmos Fire)