(StudentTorget.no):

Navn: Ida-Sofie Sandvik
Alder: 21
Fra: Bergen
Studerer: Økonomi/informasjonsvitenskap
Studiested: NHH/Universitetet i Bergen

 

Fortell litt om hva dere driver med i Økonomiformidlingen?

Hovedsakelig driver vi med gratis økonomisk rådgivning. Vi tilbyr rådgiving om gjeld, forsikring, sparing, lån, skatt, studielån og mye mer. Vår policy er at det skal være lav terskel for å ta kontakt med oss. Økonomiformidlingen har også et rådgivningstilbud tilpasset små enkeltmannsforetak og andre studentorganisasjoner.

Ved siden av dette driver vi mye med forebyggende arbeid. Skoleåret 2016/17 holdt vi foredrag om privatøkonomi for til sammen 1000 elever ved videregående skoler i Bergensområdet. Dette er vi veldig stolt over, og håper å nå enda flere elever det kommende skoleåret.

 

Hva var det som fikk deg til å bli engasjert i Økonomiformidlingen?

Først og fremst ønsket jeg å bruke det jeg hadde lært på NHH til å hjelpe personer med økonomiske utfordringer. Jeg jobbet et halvt år som rådgiver før jeg tok over som leder for organisasjonen. Økonomiformidlingen er en relativt ny organisasjon og har fem-års jubileum i år. Det er utrolig gøy å se hvordan tilbudet vårt utvikles og forbedres fra år til år, og engasjementet kommer nok til å vare mye lengre enn selve ledervervet.

 

 

Hva blir det viktigste arbeidet for deg i året fremover?

Dette året har jeg en pause mellom bachelor og master på NHH for å prøve meg på litt nye utfordringer. For tiden går jeg årsstudium i informasjonsvitenskap på UiB, så det kommer til å ta en del tid det kommende året. Ledervervet i Økonomiformidlingen varer ut semesteret, og jeg vil gjerne få til så mye som mulig før jeg er ferdig. Det viktigste arbeidet i Økonomiformidlingen det kommende året knytter seg helt klart til promotering, både blant studenter og befolkningen generelt. Vi har en god del klienter fra før, men det er en hel del flere som kunne hatt behov for våre tjenester, og vi ønsker selvsagt å nå ut til flest mulig av disse.


 

Hvordan er det å kombinere studiene med å være aktiv i organisasjonslivet?

Noen ganger føles det som om døgnet ikke har nok timer, men det går stort sett fint. Arbeidskapasitet kan trenes og struktur kan læres, og den beste måten å gjøre dette på er å ha det travelt i perioder. Å være aktiv i organisasjonslivet er en flott måte å lære ferdigheter som man ikke nødvendigvis lærer på studiet. Så selv om det kan være litt utfordrende anbefaler jeg det på det sterkeste.

 

Hva er det beste med å studere?

Ved siden av det sosiale, må det være den unike muligheten til å prøve og feile. Dette er virkelig en periode hvor man kan finne ut hva man er god og mindre god på, og hva man liker og ikke liker. Og det er faktisk helt greit hvis det ikke gikk så bra på en eksamen, eller hvis man ikke trivdes på studiet. Man har alltids en sjanse til å prøve igjen eller prøve noe annet.

LES OGSÅ: Morgan Alangeh er Ukas student - president i ANSA gjennom pandemien

 

Hva er det verste med å studere?

Det varierer fra person til person, så jeg kan kun snakke for min egen del. Selv når man tar helt nødvendige pauser kan det være vanskelig å bli kvitt følelsen av at man heller burde lest eller gjort skolearbeid. Dette er gjerne spesielt slitsomt rundt eksamenstider, men man blir flinkere til å håndtere det jo lenger man studerer.


 

Hvilket utested pleier du vanligvis å besøke når du er på byen?

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke er så mye ute på byen, men jeg foretrekker steder med god atmosfære, hvor det er mulig å prate og hygge seg. Kan ikke skryte på meg å være noe dansemenneske.

 

Du kan velge tre mennesker – levende eller døde – til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?

Først må jeg nok velge Jan Ubøe. Ubøe er en av de beste foreleserne på NHH, som klarer å overbevise kull etter kull om at statistikk og matematikk både er gøy og logisk. Enhver kollokviegruppe trenger også et innslag av humor, så Dagfinn Lyngbø blir medlem nummer to. Litt fordi jeg er bergenspatriot, men mest fordi han er genuint morsom. Til slutt vil jeg ha med Margaret Hamilton - superkul dame som utviklet Software for Apollo-programmene. Et absolutt must nå som jeg studerer informasjonsvitenskap.

LES OGSÅ: Student på Stortinget

 

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå.

Hm, vanskelig spørsmål. Jeg har jo nettopp begynt på et nytt studium samtidig som vi ansetter nye rådgivere i Økonomiformidlingen. Så i ordentlig «back to school»-ånd tror jeg jeg må si «We`re going to be friends» av The White Stripes.