(StudentTorget.no):

Vi har alle hørt om tekniske duppeditter som nødladere, lesebrett, trådløse hodetelefoner eller minnebrikker. Her kommer imidlertid forslag til noen andre, og muligens litt mer alternative, «tech gadgets», som kan være både nyttige og morsomme i studenthverdagen.

 

Støydempende hodetelefoner

Om du er av typen som sliter med å konsentrere deg om studiene når det er bråk rundt deg, kan et sett med støydempende hodetelefoner være gull. Da kan man sitte på en bråkete lesesal, eller en travel kafé, og fortsatt få arbeidsroen man trenger. I likhet med mange vanlige hodetelefoner er de trådløse. Mange moderne modeller har, i tillegg til funksjon for støydemping, mulighet for vanlig musikkavspilling via Bluetooth. Det finnes mange modeller på markedet, men et forslag tilpasset et studentbudsjett kan for eksempel være «LIBRATONE Q ADAPT ON-EAR».

 

 

Sporingsbrikke

En såkalt sporingsbrikke kan være god å ha for de som glemmer hvor de har lagt nøklene eller mobiltelefonen i en hektisk studenthverdag. Selve sporingsbrikken er en liten dings, på størrelse med en liten minnepinne, som man gjerne fester på nøkkelknippet sitt. Om nøklene blir borte, er det bare å åpne en app på mobilen for å enkelt lokalisere brikken. Man kan typisk ha funksjonalitet for å få brikken til å pipe, eller at man får opp brikkens plassering på et digitalt kart. Om man har mistet mobilen sin, men fortsatt har nøkkelknippet med sporingsbrikken, kan man også finne mobilen sin ved å ringe mobilen sin direkte fra sporingsbrikken. Forslag til modeller å skaffe seg kan være brikkene produsert av Chipolo eller Tile.


 

Gjenbrukbar notatblokk

Om man liker bedre å skrive for hånd enn på datamaskin, men samtidig vil ha noen av de digitale mulighetene en datamaskin gir, kan en digital gjenbrukbar notatblokk være noe for deg. Disse blokkene har mye til felles med vanlige nettbrett, men skal angivelig være mye likere den fysiske opplevelsen av å skrive eller tegne på faktisk papir. Når man er ferdig med ett notat eller en tegning, kan man enkelt lagre arbeidet som en fil i nettskyen, sende til mail eller lignende, før man sletter alt og begynner å skrive/tegne på nytt. Et forslag til modell å skaffe seg kan være «Rocketbook Everlast».

LES OGSÅ: Facebookforbud

 

Aktivitetsbånd

Aktivitetsbåndene har vært på markedet en stund, og de kan definitivt ha noe for seg for studenter som har lyst til å hjelpe seg selv ved å få gode trenings- og sovevaner. Et aktivitetsbånd kan ha mange funksjoner, men de to viktigste er kanskje at man (så lenge man bærer båndet) kan få en komplett oversikt over daglig aktivitet/trening/kaloriforbrenning, samt nøyaktig tall på hvor mye søvn man får per natt. Eksempler på modeller man kan skaffe seg kan være «Fitbit Charge 3», eller «Garmin Vivosmart 4».

 

 

Liten retningsstyrt mikrofon

Med en liten retningsstyrt mikrofon kan du kombinere den med mobiltelefonene din for å få en lydopptaker av god kvalitet som kan plukke opp god lyd fra relativt langt unna. Om du for eksempel har en grytidlig forelesning, kan du diskret ta opp hele forelesningen fra bakerste rad mens du halvsover, for å heller lytte til kunnskapen på et annet tidspunkt. En mikrofon kan også være greit å ha for å ta opp intervjuer, samtaler, musikk, med mer. Denne typen mikrofoner trenger ikke batteri, og er på størrelse med en middels stor finger. Eksempler på aktuelle modeller å sjekke ut kan være «Boya BY-MM1» eller «Røde videomicro».


 

«Lommeskriver»

Med de klassiske polaroid-kameraene, kunne man ta et bilde for så å få det skrevet ut med det samme i lite papirformat. Med en såkalt lommeskriver, en dings liten nok til å frakte med seg i lomma, får du omtrent samme funksjonalitet om du bruker den i kombinasjon med mobilen. Lommeskriveren kan koble seg på hvilken som helst enhet for å gjøre fargeutskrifter, i et format på ca. 6 x 9 centimeter. Om man er kreativ, finnes det sikkert måter å bruke en lommeskriver produktivt i sammenheng med selve studiene også. Et eksempel på en lommeskriver-modell kan være «HP Sprocket Select».

LES OGSÅ: StudentTorget tester: Chatroulette

 

Elektrisk kaffekopp

Du leste riktig. De elektriske kaffekoppene holder på å gjøre sitt inntog. Med en slik kopp kan man velge en eksakt temperatur man ønsker at drikken skal holde. Deretter holdes temperaturen omtrent jevnt på dette nivået så lenge du ønsker (eller til batteriet er tomt). Nå kan det nevnes at en klassisk termos-kopp gir mye av den samme funksjonaliteten ved å holde drikken varm lenge, men hva gjør man vel ikke for å imponere de andre kaffedrikkerne på biblioteket!?