(StudentTorget.no):

Sommeren nærmer seg, og tiden er inne for å bestille billett til det musikknorge har å by på. Vi har samlet et knippe gode pakketips til turen, og fått en superpakker til å gi oss hennes ti beste.


1. Gode sko

Ja, det ser pent ut, men dropp hælene på festival. Ta på deg lette sandaler, sneakers eller støvler, alt ettersom hvordan været velger å være. Om det ikke er gjørme, er det garantert støv - eller grønskefare, så bruk et par du ikke skal på rød løper med etterpå.

 

2. Powerbank

Mange festivaler har egne ladestasjoner på området, men skal du på en mindre festival er det veldig kjekt å ha en backup hvis mobilen går tom. Invester i en oppladbar mobillader før du reiser. Sjansen er dessuten stor for at du får mange nye venner med tomme batterier!

 

3. Kamera, kamera og engangskamera

Det er mange måter å bevare minnene fra festivaluken, og her gjelder det å velge det som er riktig for deg. Hvis du vil ha skikkelig fine bilder er det garantert et fint sted å fråtse i motiver, men tenk på at du skal oppbevare det et sikkert sted når du ikke bruker det. Kjøp forsikring dersom kameraet er av den dyre typen, eller sørg for å ha tilgang til et sted å låse det inn. Ellers er mobilen et godt alternativ – men pass på å nyte øyeblikket. Selv foretrekker jeg engangskamera på festival. For ikke bare er det hipster, men jeg bruker et sekund på å spare øyeblikket, uten mulighet til å retusjere og slette det. Øyeblikket er og forblir slik det faktisk var.


 

LES OGSÅ: Skal du ut og reise i sommer? Dette må du ha i håndbagasjen på flyet

LES OGSÅ: Opplev vakre Norge fra togvinduet

 

4. Drikkeflaske

Om du skal overnatte på festivalen, ha med en flaske du kan fylle ved hver anledning. Vann er viktig i solsteken, og veldig lett å glemme.

LES OGSÅ: Ferieøkonomi - Sørg før å ha penger etter ferien også

 

5. Et lurt sted for verdisaker

Selv foretrekker jeg en liten tøylommeveske rundt halsen med akkurat nok plass til det jeg trenger av mobil, kort og penger. Et annet godt alternativ er den trendy rompetaska. Det er greit å ha verdisakene tett på kroppen og på samme sted hele tiden, spesielt om man skal stå som sild i tønne foran hovedscenen med henda i været.

LES OGSÅ: Reis og opplev pensum som student!

 

6. En venns kontaktinfo på armen

Det er ikke bare barn som kan trenge en hjelpende hånd på et stort festivalområde. Du kommer kanskje ikke til å rote deg bort, men det kan være lurt å ha med nødvendig info hvis noe skulle skje. Mange timer i sola kan ta på, spesielt hvis du er en av dem som vil klatre deg frem til første rad i håp om en high five med gitaristen. Allier deg med en venn, og skriv hverandres nummer på underarmen.

Reiseglade Tora Wengshoel gir deg sine beste pakketips til årets festivalsommer.

FOTO: Privat.

 

7. Så lite som mulig

Når denne lange lista er ramset opp, la det være sagt: ta med så lite som mulig. Det morsomme med festival er jo friheten og fleksibiliteten, så prøv å ha med kun det viktigste, og ikke alt mulig annet. Du vil kunne stå med armene høyt opp i været, og ikke på veska.


 

Tora Wengshoel kan det å pakke. Etter videregående pakket hun sekken for fem måneders rundreise i Asia. Vi har spurt henne om hennes beste tips for sommerens festivaler.

 

  • Vanntett tøy, som en lett regn-poncho og gummistøvler. Det er bare å innse det: festival i norden = regn minst en av dagene.
  • Solbriller og solhatt!
  • Tørrsjampo (hvis du skal overnatte)
  • Powerbank
  • Behagelige klær som man lett kan bevege seg i, og som tåler en runde i vaskemaskinen etterpå. Jeg foreslår slengbukser og freshe jumpsuits. Ingenting roper festival mer enn det.
  • Sarong – plagget som kan brukes til alt! Teppe på gresset, pledd en kjølig kveld, håndkle eller for å lage en fin sitteplass i skyggen.
  • Intimservietter/våtservietter (hvis du skal overnatte)
  • Life-saver-mappa: smertestillende, Ob og plaster.
  • Hengelås til tingene du ikke kan miste (hvis du skal overnatte)
  • Det ultimate tips: pakk alt i pastposer i tilfelle våte netter!

 

Så da er det bare å legge ruta for årets festivalsommer og pakke riktig. God tur!