(StudentTorget.no):

En annen stor fordel med byen er at de aller fleste er godt kjent med språket. London er en enormt stor by, men det trenger ikke være noe problem. Byen er utstyrt med en rekke t-bane stasjoner. London Underground har billetter til en billig penge.

Hvis det er ditt første Londonbesøk, anbefales det å ta en guidet busstur. Flere busselskaper reiser mellom de mest kjente attraksjonene, og man kan gå av og på som man ønsker. Byen passer for de aller fleste! 

 

 

LONDON EYE: Pariserhjulet London Eye var byens milleniumsgave til seg selv. Det er absolutt verdt å ta turen opp, du får god utsikt over hele byen. 

Fakta: 

London er hovedstaden i Storbritannia og ligger sør i England ved elven Themsen. London er en av de største byene i Europa, og har en historie som strekker seg to årtusener tilbake.

Den er i moderne tid et av verdens viktigste politiske og økonomiske og kulturelle sentre. Dette henger ikke minst sammen med at London var hovedstad for det britiske imperiet, og dermed i nesten tre århundrer maktsenter for store deler av kloden. Selve byen har omkring 7,8 millioner innbyggere (2009), men regner man hele storbyområdet Londons pendlerbelte kommer man opp i mellom 12 og 14 millioner. Byen regnes som den største i EU etter folketall.


 

Her er noen av Londons attraksjoner som er verdt å få med seg:

 

CAMDEN MARKED: Dette er det største åpne handleområdet i byen. Her finner du flere markeder på en gang. Alt fra klær, smykker, sko, vesker, CD-er, gamle LP-plater, pynteting, skinnbutikker og mye mer. Markedet er noe fokusert mot yngre mennesker, og er en stor turistattraksjon. Holder åpent fra fredag til søndag.

 

 


MADAME TUSSAUD: Møt kjendiser i det verdensberømte vokskabinettet. 

LONDON EYE: Har du lyst til å se London ovenfra? Det kan du hvis du tar en tur med London Eye. Dette er et kjempestort pariserhjul med utsikt over hele byen. Det kan være lurt å bestille billetter på nettet på forhånd. Da slipper du nemlig unna all køen. Ta en titt på nettsiden deres londoneye.com.

 

THE LONDON DUNGEON: The London Dungeon er verdens mest kjente skrekkmuseum. Her får du mer en 2000 års sanne historie om liv og død. Opplev brannen i 1666 «live», eller bli henrettet som på 1800-tallet. Du kan oppleve mye skremmende i The London Dungeon.

 

OXFORD STREET: Kanskje den mest berømte handlegaten i London, med over 300 butikker.

 

MADAME TUSSAUDS VOKSKABINETT: Her finnes blant annet kopier av både rockestjerner, statsledere og filmhelter.


 

BIG BEN: Big Ben er et kallenavn på den største av klokkene i tårnet på Westministerpalasset i London.

 

THE NATURAL HISTORY MUSEUM: Her får du masse naturhistorisk informasjon. Det er gratis inngang på dette museet. Her finnes også en dinosaursamling som er kjent i hele verden.

 

THE NATIONAL GALLERY: Et tradisjonelt og stort museum med kunst fra år 1200 til moderne tid.

 

ST.PAULS CATHEDRAL: Nord-Europas største kirke, og kanskje den største turistattraksjonen i London. St.Pauls Cathedral ble bygget på stedet der middelalderkatedralen som ble ødelagt i den store brannen i 1666 stod. For studenter koster det 14 pund å komme inn i kirken. Ta turen opp i tårnet å få en fantastisk utsikt over byen. Husk studentbevis. 

 

THE TOWER OF LONDON: Bygningen har hatt stor betydning i den britiske kongehistorien, og er en av de mest kjente og vel bevarte historiske bygninger i verden. Hvis man ønsker, kan man bli guidet av en Beefeater som forteller om Tower of Londons drøyt 900 år gamle historie.

 

 

BERØMT DØR: Kjenner du igjen denne døren? Den er kjent fra filmen Notting Hill. 

PORTOBELLO ROAD MARKET: Dette er et gatemarked som ligger ved Notting Hill. Det er berømt for sine mange antikviteter. Markedet begynte som en plass for salg av frukt og grønnsaker på 1800-tallet. Holder åpent hver lørdag. Det gjelder å ha tålmodigheten med seg når du skal dra til Potobello Road market, for menneskene strømmer som regel til hver lørdag. Når du først er i området bør du ta en titt på den kjente blå døren fra filmen Notting Hill. Adressen er: 280 Westbourne Park, Notting Hill.


 

PARKENE I LONDON: Byen byr også på en rekke grønne parker. Disse benyttes av mennesker i alle aldre. Både fastboende og turister. Her kan du spille fotball, jogge, spise piknik, slappe av, eller bare se på livet. Sjekk for eksempel ut Hyde Park. Den er gedigen. Her kan du sitte å slappe av i klappstolene som er satt ut. I Hyde Park finner du også speakers corner om du skulle ha noe på hjertet, så er det bare å stille seg opp og prate. 

LES OGSÅ: Europas beste studentbyer 2015

 

Mye sport

Sport finner du også mye av i London. Blant annet golf, rugby, hunde- og hesteveddeløp, og ikke minst fotball. Du trenger ikke være veldig fotballinteressert for å være med på en kamp, for stemningen skal være fantastisk. Lørdag er den store fotballdagen, og da skal man helst gå på pub både før og etter fotballkampen. Puber finnes overalt i London, og er en stor del av den britiske kulturen.

LES OGSÅ: Rino bodde ti måneder i et tempel i India

 

Musikkhovedstad

London er også en av verdens musikkhovedsteder. Både innen moderne musikkformer og klassisk musikk. Et av verdens fem største musikkforlag, EMI, har sitt hovedkvarter i byen. Og er du spesielt musikkinteressert, finnes det en egen guidet rocke-busstur som blant annet tar deg med til Abbey Road.


Det finnes også en rekke musikaler og teatertilbud som kan være moro å få med seg når du først er i London. Det er mulig å bestille pakketurer som skreddersyr din storbytur enten det er fotball, musikal, eller en shoppingtur du er ute etter. Det går an å bestille billetter til severdigheter på forhånd, noe som gjør at du slipper å tenke på lange køer.

Kilder: reiseplaneten.no, wikipedia, londonguide.no, londonguiden.no