(StudentTorget.no):
Påsken består for mange av mat, mat og atter mat. Om du føler du har spist mer enn du bør i påsken kan denne ukemenyen full av sunn og enkel mat være noe for deg. Siden hverdagen etter påskeferien starter på en tirsdag, gjør ukemenyen også det.
Flere middagstips?
Du kan nå teste Dagbladet pluss helt gratis i 12 måneder dersom du er student. Ikke student, da kan du teste gratis i 3 måneder.
Tirsdag
Sweet chililaks
Dette trenger du:
350 gram laksefilet
sweet chilisaus
Salt og pepper
Nudler
Bønner, grønne
|
|
Soyasaus
Lime
Slik gjør du:
1. Sett stekovnen på 200 grader.
2. Del laksen i serveringsstykker, legg dem i en smurt ildfastform og dryss over litt salt.
3. Ha sweet chilisaus over laksen.
4. Stek i ca. 10 minutter. Dersom du bruker fryst laks trenger denne ca. 25 minutter i ovnen.
5. Kok bønnene til de er såvidt møre.
6. Server laksen med nudler, grønne bønner, soyasaus og limebåter.
Onsdag
Svinebiff med ruccolasaus
Dette trenger du:
150 g ytrefilet av svin
¼ ts salt
¼ ts pepper
½ tomat
¼ ts tørket oregano / pizzakrydder
1 skive slangeagurk , skåret på langs med ostehøvel
|
SVINEBIFF MED RUCCOLASALSA: Magert kjøtt med en spennende saus. |
Ruccolasaus:
100 g ruccola
4 ss kesam original
½ ts malt hvit pepper
Slik gjør du:
1. Kjør ruccolasalat og kesam med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
2. Brun biffen raskt på sterk varme, 2-3 minutter på hver side. Etterstek på lavere temperatur i 3-4 minutter. Krydre tomaten og stek sammen med biffen de siste minuttene.
Server biffen med en lang agurkskive, stekt tomat og ruccolasaus.
LES OGSÅ: Frister det med thai, tex-mex eller italiensk til middag?
Torsdag
Purre og hvitløkssuppe med kylling
Dette trenger du:
4 kyllingfileter i strimler
2 ss flytende margarin
1 purre i biter
2 båt hakket hvitløk
4 poteter i biter
1 l vann
2 stk hønsebuljongterning
|
PURRE- OG HVITLØKSSUPPE: Prøv denne gode suppen som også inneholder kylling. |
1 dl kesam original
Salt og pepper
Slik gjør du:
1. Stek kyllingstrimlene raskt i en panne til de skifter farge. Ta dem ut av pannen og sett dem til side.
2. Legg alle grønnsakene i en gryte. Hell på vann og tilsett buljongterning. Kok suppen i 10-12 minutter til poteter og purre er helt møre. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i hurtigmikser.
3. Kok opp suppen og tilsett kyllingstrimlene. Smak til med kesam, salt og pepper.
Fredag
Tacosalat
Dette trenger du:
400 g karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig
2 ss flytende margarin
1 løk, hakket
3 båter hakket hvitløk
2 hakkede tomatater
1 boks hermetiske røde bønner
|
TACOSALAT: Fredag er tacodagen, men hva med å prøve en litt sunnere vri? Dropp lefsa eller skjellene og bland kjøttdeigen og grønnsakene til en stor salat. |
1 pose tacokrydder
½ ts salt
¼ ts pepper
1 isbergsalat
1 dl kesam original eller matyoghurt
Slik gjør du:
1. Stek hakket løk og hvitløk til det er mykt og blank. Tilsett karbonadedeig og stek den sammen med løken til den er ferdig, ca fem minutter.
2. Tilsett tomater, bønner og krydder. Kok det hele i 2-3 minutter, til tomatene er myke. Smak til med salt og pepper.
3. Fordel salaten på tallerkener og topp med kjøttblandingen.
LES OGSÅ: Kremet fiskesuppe, smørbrød med eggesalat, skinkebiff med hummus, medistersuppe, biffsnadder
Lørdag
Biff med bakte tomater
Dette trenger du:
150 g ytrefilet av storfe
½ ts rapsolje til steking
¼ ts salt
|
BIFF MED TOMATER: På lørdager er det lov å kose seg litt ekstra. Hva med biff med deilige bakte tomater? |
¼ ts pepper
4 røde cherrytomater
½ ts olje
Yoghurtsaus:
4 beger matyoghurt
1 ss sennep
½ ts tørket dill
Slik gjør du:
1. Ha olje på tomatene og bak dem i forvarmet ovn på 200 °C, i ca. 15 minutter.
2. Krydre biffen med salt og pepper. Stek den på sterk varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffen og stek den videre til rosa kjøttsaft pipler frem. Da er biffen medium.
3. Bland sammen yoghurt, sennep og dill til yoghurtsaus.
LES OGSÅ: Toddydrinker: Slik lager du de!
Søndag
Lun kyllingsalat med pesto
|
KYLLINGSALAT MED PESTO: Avslutt uken med en deilig kyllingsalat - lett og veldig godt. |
Dette trenger du:
100 g byggryn eller byggris
2 kyllingfileter
1 pk ruccola
1 rødløk
50 g pesto
4- 6 soltørkede tomater
1 fersk mozzarella
Slik gjør du:
1. Kok byggryn eller byggris etter anvisning på pakken.
2. Skjær kyllingen i terninger og la de surre et par minutter i stekepanne til de blir gylne og gjennomstekte.
3. Bland byggryn og pesto.
4. Finhakk løken og kutt soltørkede tomater og mozzarella i biter.
5. Bland alt sammen og server salaten lun eller kald.