(StudentTorget.no):

Påsken består for mange av mat, mat og atter mat. Om du føler du har spist mer enn du bør i påsken kan denne ukemenyen full av sunn og enkel mat være noe for deg. Siden hverdagen etter påskeferien starter på en tirsdag, gjør ukemenyen også det.

 

Flere middagstips?
Du kan nå teste Dagbladet pluss helt gratis i 12 måneder dersom du er student. Ikke student, da kan du teste gratis i 3 måneder.

 

Tirsdag

 

Sweet chililaks

 

Dette trenger du:

350 gram laksefilet

sweet chilisaus

Salt og pepper

Nudler

Bønner, grønne

 


SWEET CHILI LAKS: Start hverdagen med noe så sunt og godt som fisk og laks. 

 

Soyasaus

Lime

 

Slik gjør du:

1. Sett stekovnen på 200 grader.

2. Del laksen i serveringsstykker, legg dem i en smurt ildfastform og dryss over litt salt. 

3. Ha sweet chilisaus over laksen.

4. Stek i ca. 10 minutter. Dersom du bruker fryst laks trenger denne ca. 25 minutter i ovnen.

5. Kok bønnene til de er såvidt møre.

6. Server laksen med nudler, grønne bønner, soyasaus og limebåter.

 

Onsdag

 

Svinebiff med ruccolasaus 

 

Dette trenger du:

150 g ytrefilet av svin

¼ ts salt

¼ ts pepper


½  tomat

¼ ts tørket oregano / pizzakrydder

1 skive slangeagurk , skåret på langs med ostehøvel

 

 


SVINEBIFF MED RUCCOLASALSA: Magert kjøtt med en spennende saus.

Ruccolasaus: 

100 g ruccola

4 ss kesam original

½ ts malt hvit pepper

 

Slik gjør du:

1. Kjør ruccolasalat og kesam med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

2. Brun biffen raskt på sterk varme, 2-3 minutter på hver side. Etterstek på lavere temperatur i 3-4 minutter.  Krydre tomaten og stek sammen med biffen de siste minuttene.

Server biffen med en lang agurkskive, stekt tomat og ruccolasaus.

LES OGSÅ: Frister det med thai, tex-mex eller italiensk til middag?

 

Torsdag

 

Purre og hvitløkssuppe med kylling

 

Dette trenger du:

4 kyllingfileter i strimler

2 ss flytende margarin

1 purre i biter

2 båt hakket hvitløk

4 poteter i biter

1 l vann

2 stk hønsebuljongterning

 


PURRE- OG HVITLØKSSUPPE: Prøv denne gode suppen som også inneholder kylling.  

1 dl kesam original

Salt og pepper

 

Slik gjør du:

1. Stek kyllingstrimlene raskt i en panne til de skifter farge. Ta dem ut av pannen og sett dem til side.

2. Legg alle grønnsakene i en gryte. Hell på vann og tilsett buljongterning. Kok suppen i 10-12 minutter til poteter og purre er helt møre. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i hurtigmikser.

3. Kok opp suppen og tilsett kyllingstrimlene. Smak til med kesam, salt og pepper.


 

Fredag 

 

Tacosalat

 

Dette trenger du:

400 g karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig

2 ss flytende margarin

1 løk, hakket

3 båter hakket hvitløk

2 hakkede tomatater

1 boks hermetiske røde bønner

 


TACOSALAT: Fredag er tacodagen, men hva med å prøve en litt sunnere vri? Dropp lefsa eller skjellene og bland kjøttdeigen og grønnsakene til en stor salat.

1 pose tacokrydder

½ ts salt

¼ ts pepper

1 isbergsalat

1 dl kesam original eller matyoghurt

 

Slik gjør du:

1. Stek hakket løk og hvitløk til det er mykt og blank. Tilsett karbonadedeig og stek den sammen med løken til den er ferdig, ca fem minutter.

2. Tilsett tomater, bønner og krydder. Kok det hele i 2-3 minutter, til tomatene er myke. Smak til med salt og pepper.

3. Fordel salaten på tallerkener og topp med kjøttblandingen.

LES OGSÅ: Kremet fiskesuppe, smørbrød med eggesalat, skinkebiff med hummus, medistersuppe, biffsnadder

 

Lørdag

 

Biff med bakte tomater

 

Dette trenger du:

150 g ytrefilet av storfe

½ ts rapsolje til steking

¼ ts salt

 


BIFF MED TOMATER: På lørdager er det lov å kose seg litt ekstra. Hva med biff med deilige bakte tomater? 

¼ ts pepper

4 røde cherrytomater

 ½ ts olje

 

Yoghurtsaus:

4 beger matyoghurt

1 ss sennep

½ ts tørket dill

 

Slik gjør du:

1. Ha olje på tomatene og bak dem i forvarmet ovn på 200 °C, i ca. 15 minutter.

2. Krydre biffen med salt og pepper. Stek den på sterk varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffen og stek den videre til rosa kjøttsaft pipler frem. Da er biffen medium.


3. Bland sammen yoghurt, sennep og dill til yoghurtsaus.

LES OGSÅ: Toddydrinker: Slik lager du de!

 

Søndag

 

Lun kyllingsalat med pesto 

 


KYLLINGSALAT MED PESTO: Avslutt uken med en deilig kyllingsalat - lett og veldig godt.

 

Dette trenger du:

100 g byggryn eller byggris

2 kyllingfileter

1 pk ruccola

1 rødløk

50 g pesto

4- 6 soltørkede tomater

1 fersk mozzarella

 

Slik gjør du:

1. Kok byggryn eller byggris etter anvisning på pakken.

2. Skjær kyllingen i terninger og la de surre et par minutter i stekepanne til de blir gylne og gjennomstekte.

3. Bland byggryn og pesto.

4. Finhakk løken og kutt soltørkede tomater og mozzarella i biter.

5. Bland alt sammen og server salaten lun eller kald.