(StudentTorget.no):

Denne ukens meny fra studentkokeboka har egg som tema. Egg er både et sunt, godt og allsidig alternativ.

Oppskriftene er hentet fra Matprat.no.

 

Mandag - Eggepanne med kylling

En deilig eggepanne som kan serveres med salat og brød som et fullt måltid, eller som en forrett i mindre stykker. (2 porsjoner)

 

 

Dette trenger du:
3 egg 
3 ss vann
50 g sopp 
1 kyllingfilet eller rester av kylling/kalkun 
50 g frisk spinat 
ca. 50 g brie eller gjerne cheddar

Slik gjør du:
1. Pisk sammen egg, vann, salt og pepper.

2. Hell eggeblandingen i en middels varm stekepanne.

3. Ha i resten av ingrediensene til eggepannen og sett på lokk. La pannen stå ved svak varme til retten har stivnet.

4. Server «kakestykker» av eggepannen, gjerne sammen med en tomatsalat og ferskt brød. 

 

Tirsdag - Omelett med skinke og asparges

En omelett kan stort sett fylles med det du måtte ha i kjøleskapet. Skinke og frisk asparges er kanskje noe av det aller beste du kan fylle den med. (2 porsjoner)

 

 

Dette trenger du:
4 egg 
4 ss vann 
litt salt 
1 ss margarin til steking 
4 grønne asparges 
4 skiver kokt skinke i strimler

Slik gjør du:
1. Skrell aspargesene, del dem i mindre biter og kok i lettsaltet vann noen minutter. Ta dem opp.

2. Visp egg, vann og salt lett sammen.

3. Legg en klatt margarin i stekepannen. Når den freser, heller du eggemassen i pannen. Skyv massen inn mot midten slik at den flyter ut til sidene. Bruk stekespade av tre eller plast. Når massen er stivnet kan du legge på fyllet på én side, og så brette den ene halvparten over.

4. Snu omeletten forsiktig over på tallerken slik at undersiden kommer opp.

5. Server med brød og/eller en lett salat.


 

Onsdag - Bulgursalat

Bulgur er knuste hvetekorn som bløtlegges i kokende vann noen minutter før bruk. Denne bulgursalaten med egg er et mettende og deilig alternativ til tradisjonelle salater! (2 porsjoner)

 

 

Dette trenger du:
2 egg 
85 g bulgur 
⅓ ts fennikel 
⅓ bunt vårløk 
2 soltørkede tomater i olje 
1 ss finhakket bladpersille 
½ til 1 ss finhakket mynte 
5 sorte oliven 
1 ss virgin olivenolje 
½  ss hvitløksolje (kan også bruke ½ ts annen olje) 
Ca 20 g hasselnøtter eller mandler ristet i panne

Slik gjør du:
1. Tilbered bulgur som anvist på pakken. Avkjøl. 

2. Bland alle ingredienser, unntatt egg, i en bolle. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. 

3. Del eggene i båter og legg på toppen.

LES OGSÅ: Ukemeny: Kjøttdeig som hovedingrediens

 

Torsdag - Asiatisk eggrulade

Disse er et sunt og godt alternativ til vårruller, og de er også svært enkle å lage! (2 porsjoner)

 

 

Dette trenger du:
2 egg 
1 ss soyasaus 
1 ss olje til steking 
½ vårløk 
¼ rød paprika 
20 g bønnespirer 
½ potte frisk koriande(eller andre urter etter smak)
2 ts sesamolje 
soyasaus eller søt chilisaus

Slik gjør du
1. Visp sammen egg og soyasaus og stek to pannekaketynne omeletter, kun på èn side. Når omeletten har stivnet helt, så la den gli over på et bakepapir og avkjøl.

2. Bland sammen ingrediensene til fyllet, smak eventuelt til med salt og kvernet pepper.

3. Fordel fyllet på omelettene. Rull sammen til en fast rulade, og del hver omelett i to eller tre biter.

4. Server med soyasaus eller søt chilisaus.


 

Fredag - Kakitamajiru

Japansk eggesuppe som er sunn, enkel å lage, og som smaker kjempegodt! (2 porsjoner)

 

 

Dette trenger du:
2 egg 
En klype salt 
1 hønsebuljongterning 
6 dl vann 
ca. 3 ts soyasaus 
ca. ½ dl frisk spinat 
1 ss hakket frisk kruspersille

Slik gjør du:
1. Pisk eggene lett med litt salt.

2. Kok opp hønsebuljong og smak til med soyasaus. Rør raskt inn eggene, så det dannes ”eggetråder”.

3. Kok opp og tilsett spinat. Dryss over persille ved servering. 

LES OGSÅ: Restauranter og barer for deg på studentbudsjett

 

Lørdag - Ostesmørbrød med speilegg

Et deilig smørbrød med litt freste grønnsaker, et speilegg og gratinert ost på toppen. Enkelt og godt! (2 posjoner)

 

 

Dette trenger du:
2 skiver tykt landbrød 
2 egg 
ca. 1 dl rucculasalat 
1 gul paprika 
1 rød paprika 
1 rødløk 
ca. 6 ss revet ost

Slik gjør du
1. Stek rucculasalat, paprikastrimler og løkringer raskt i litt olje. Legg grønnsakene på en skive landbrød.

2. Stek egget og legg det på grønnsakene. Dryss over revet ost og gratiner ostesmørbrødet i ovnen ved 225 °C til osten smelter og blir gyllen. Server!

LES OGSÅ: Tacosuppe, kjapp pizza, nudelsalat, sashimi, bananwok, kotelett med rotmos, eggepanne med squash

 

Søndag - Eggehviteomelett med spinat og paprika

Eggehviten er den sunneste delen av egget, og er en av de reneste kildene til protein i kostholdet. Du kan også enkelt eksperimentere med annet krydder og tilbehør. (2 porsjoner)

 

 

Dette trenger du:
8 eggehviter 
10 blad hakket frisk spinat 
½ finhakket rød paprika 
2 finhakkede vårløk 
Salt og pepper
1 ss margarin

Slik gjør du
1. Visp sammen eggehvitene med en gaffel. Tilsett salt og pepper.

2. Ha litt margarin i en varm stekepanne. Tilsett hakket spinat, paprika og vårløk og fres raskt. Ha i resten av margarinen og hell i de sammenvispede eggehvitene.

3. Stek omeletten ved å skyve den stivnede massen inn mot midten, slik at det som fortsatt er flytende kommer i direkte kontakt med pannen. Når omeletten begynner å bli ferdig, så trekk den av den varme platen og la den stå noen minutter og bli helt stiv.

4. Snu omeletten over på en tallerken og server med litt grovt brød.

Vel bekomme!


 

Har du noen gode middagstips som du vil dele med andre studenter? Legg igjen en kommentar!

Se flere ukemenyer fra Studentkokeboka her!