(StudentTorget.no):

Pizza er og blir en stor del av studenhverdagen. Det er tett mellom pizzakartongene på hyblene, og pizzahjulet hviler sjelden lenge om gangen. Mange har gjerne flere hjul, slik at de slipper å vaske dem så ofte. 

Det er med andre ord ikke så rart at Grandiosa er den mest spiste pizzaen i dette landet. Men det er ikke til å legge skjul på at den ikke er spesielt sunn. Dessuten er det tross alt bedre når man lager pizzaen selv. 

Og vi vet du har hørt det før, men det tar virkelig ikke så fryktelig lang tid å lage den selv heller. I alle fall ikke hvis du tyr til de lettvinte løsningene vi har funnet frem.

På en halvtimes tid er den klar. 

 

Mandag - Pariserpizza

Dette er kjapp varianten av pizza. Rett og slett enkelt. Alt du trenger er en baguett, kjøttsaus og litt ost. Inn i ovnen og pizzaen er ferdig.

 

 

Dette trenger du:
200 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 ss olje
½ stk liten rød paprika i biter
½ glass rød pastasaus
4 stk baguette
2 stk tomat
4 dl revet hvitost
2 ts tørket oregano

Dette gjør du:
1. Rens og hakk paprikaen.

2. Brun kjøttdeigen/karbonadedeigen i varm panne.

3. Senk varmen, og ha paprikaen og tomatsausen i stekepanna. La kjøttsausen småkoke i ca. 5 minutter.

4. Del baguetten i to på langs og smør fyllet utover.

5. Legg på tynne skiver tomat og dryss på osten.

6. Stekes på 225°C i 10-15 minutter.


 

Tirsdag - Pitapizza av rester

Lag en pitapizza av rester. Du kan bruke både kjøttdeig fra tacomiddagen, kjøttboller eller litt skinke som du har liggende i kjøleskapet. En vegatarvariant er selvfølgelig også bra. 

 

 

Dette trenger du:
1 stk pitabrød
2 ss tacosaus
50 g stekt kjøttdeig med tacosmak
2 stk rød paprika
3 ss revet hvitost

Dette gjør du:
1. Bre tacosaus over pitabrødet, legg over kjøtt, paprika og ost.

2. Stek pizzaen på 220 °C i ca. 10 minutter eller til osten har smeltet. Avkjøl og legg i matboks sammen med litt frukt.

Pizzaen kan fint lages kvelden før og legges i kjøleskapet til neste dag. Da er det raskt å ta den med i nistepakken.

Tips
Bruk kjøtt fra dagen før, som for eksempel tacokjøttdeig, kjøttboller, skinke og så videre.

LES OGSÅ: Vegansk pasta med fløtesaus

 

Onsdag - Tortillapizza Margarita

Har du noen tortillalefser liggende etter en tacomiddag, eller har du bare lyst på en lettvint middag? 

 

 

Dette trenger du:
4 stk hvetetortilla
1 glass tomatsaus
2 stk mozzarella i skiver
20 stk rød cherrytomat delte
8 blad frisk basilikum til pynt
litt pepper

Dette gjør du:
Legg tortillalefsene på ovnsbrettet.

Fordel tomatsaus, mozzarellaost og cherrytomater på lefsene og stek de i ovnen på 225 grader i ca 10 min.

Pynt lefsene med basilikum og pepper.


 

Torsdag - Enkel tomatpizza

Tomater er bra på pizza. Og med ferdig pizzabunn og ferdig saus, er det fort gjort å servere en deilig pizza på italiensk vis.

 

 

Dette trenger du:
1 stk fersk pizzabunn, rektangulær
½ glass pastasaus
1 beger rød cherrytomat eller andre småtomater
15 stk sorte oliven uten stein
2 ss finhakket frisk oregano
2 dl revet hvitost

Dette gjør du:
Bruk en ferdig pizzabunn eller lag din egen.

Legg pizzabunnen på en stekeplate kledd med bakepapir.

Smør ferdig pastasaus utover pizzabunnen. Du kan også bruke din egen hjemmelagde saus.

Del tomatene i to og fordel de utover pizzaen. Fordel olivnener utover pizzaen og strø over revet ost. Dryss over oregano til slutt.

Stek pizzaen midt i ovnen ved 220°C i ca. 15 minutter.

LES OGSÅ: Hvitløksgratinert spekeskinke og reker, mangosalat, kyllingbruschetta

 

Fredag - Polarbrød-pizza

Polarbrød kan gjerne brukes som pizzabunn. For å få en sterkere smak, kan ketchup erstattes med chilisaus eller barbequesaus.

 

 

Dette trenger du:
1 stk polarbrød
2 ss ketchup
1 ss frisk oregano hakket
ca 1 dl revet jarlsberg evt. annen ost
1 stk egg

Dette gjør du:
1. Smør polarbrødet med ketchup og ha på krydder og ost.

2. Stek pizzaen noen minutter til osten har smeltet på 225 grader.

3. Stek egget og server det på pizzaen. Ha over flaksalt og kvernet pepper.


 

Lørdag - Omelettpizza

Dette er en lettvint måte å lage pizza på!

 

 

Dette trenger du:
Eggebunn:
4 stk egg
½ ts salt
litt pepper

Tomatsaus:
3 ss tomatpuré
2 ss vann
½ ts sukker
½ ts tørket oregano eller pizzakrydder

Fyll:
2 ss fetaost
4 stk rød cherrytomat
ca. 5 stk sorte oliven

Dette gjør du:
1. Visp sammen egg, salt og pepper. Hell blandingen i en panne med litt smør og la eggebunnen stivne ved svak varme.

2. Smør tomatsausen over bunnen og fordel fyllet. Legg over lokk og la alt bli varmt. Server straks.

Tips:
I stedet for tomatsaus av tomatpuré kan du gjerne bruke ferdig pizzasaus.

LES OGSÅ: Italiensk pizza, Cannelloni, Ragu bolognese og lasagne

 

Søndag - Vaffelpizza

Visste du at vafler også kan være salte og serveres som en type sandwich? Sløyf sukkeret i røren og fyll på med ost og kalkunpålegg. Supert når du ikke har ferskt brød.

 

 

Dette trenger du:
100 g smør
5 stk egg
½ ts salt
2 ½ dl hvetemel
2 ½ dl sammalt hvete, grov
½ ts bakepulver
1 ts tørket oregano (pizzakrydder)
4 dl melk

Fyll:
ca. 200 g revet hvitost
ca. 200 g naturell kalkunpålegg i strimler

 

Dette gjør du:
1. Smelt smøret og bland alle ingrediensene. La røren stå i minst 15 minutter, slik at melet får svelle. Røren skal være som en tykk saus.

2. Stek vaflene lyse i et varmt vaffeljern. Fordel revet ost og strimlet kalkunpålegg på den ene halvparten, og brett den andre halvparten over. Klipp platene i hjerter eller server dem som de er.

Vel bekomme!


 

Har du noen gode middagstips som du vil dele med andre studenter? Legg igjen en kommentar!

Se flere ukemenyer fra Studentkokeboka her!