(StudentTorget.no):

Lyst på meksikansk, italiensk, thai eller bruke rester fra en tidligere middag? Her har du syv retter du kan velge å lage. Mye godt, mye sunt som er raskt å lage, om det er bare for deg selv eller for å dele med venner eller familie. 

 

Kyllingfilet med varm paprikasalsa

Kyllingfilet er godt og enkelt å lage, stekt løk, paprika og tomat blir saftig og godt tilbehør til kyllingfilet. Denne retten tar under 20 min. å lage.
 
Dette trenger du:
 
1  kyllingfilet 
 
½ ss  margarin til steking
 
2 tomater, evt.tilsvarende hermetiske tomater

 

 
 
1 gul paprika 
 
½ løk 
 
2 båter  hvitløk 
 
1 ts olivenolje 
 
60 g pastaskruer 
 
Salt og pepper
 
 

Slik gjør du:

 
1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
 
2. Stek kyllingfiletene i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter.
 
3. Skjær tomat, paprika, løk og hvitløk i passe store biter. Surr grønnsakene i en liten kjele til det blir en saftig røre, ca. 10 minutter.
 
Server retten med kokt pasta, gjerne blandet med for eksempel oliven og litt vårløk.
 
 

Nachos

Nachos er en meksikansk rett som er skikkelig digg. En rett du kan kose deg med alene eller med venner. 
 
Dette trenger du:

 

 
 
300 g kjøttdeig /karbonadedeig
 
½ løk 
 
½ frisk, rød chili i ringer
 
1 pakke kryddermiks + vann etter anvisning på pakken
 
1 pose tortillachips á 200 g
 
½ boks hermetiske brune bønner 
 
1 boks salsa 
 
½ finstrimlet purre 
 
1 dl revet hvitost 
 
 

Slik gjør du:

 
1. Fres kjøttdeig, finhakket løk og chili i en varm panne.
 
2. Tilsett kryddermiksen og vann og la sausen koke etter anvisning på pakken.
 
3. Legg tortillachipsen på et ildfast fat og fordel resten av ingrediensene på toppen, osten til slutt.
 
4. Gratiner i stekeovn på 225° C i ca. 5 minutter.
 
 

Bondeomelett

Har du kjøttrester fra middagen i går, kan du bruke dem igjen til en smakfull bondeomelett.
 
Dette trenger du:

 

 
 
4 kokte poteter 
 
2 kjøttpølser eller andre kjøttrester
 
6 egg 
 
4 ss vann 
 
ca. 1 ts salt 
 
¼ purre eller godt med gressløk
 
¼ finstrimlet rødløk 
 
2 tomat 
 
 
Slik gjør du:
 
1. Skjær poteter og pølser i biter. Stek dem lett i pannen.
 
2. Pisk sammen egg, vann og salt og hell det i pannen. Legg på finskåret purre, løk og tomatskiver. La det hele stivne under lokk ved svak varme.
 
Server bondeomeletten med brød til.
 
 

Thai biffwok

En rett inspirert av det Thailandske kjøkken, en rett som er sterk, god og sunn. 
 
Dette trenger du:

 

 
 
500 g ytrefilet av storfe , i tynne skiver
 
2 ss olje til steking
 
2 gulrot, i skiver
 
4 vårløk, i skiver
 
1 rød chili, i skiver
 
1 paprik, strimlet
 
2 ss  rapsolje til steking
 
1 pose teriyakisaus 
 
 
Slik gjør du:
 
1. Stek kjøttet i flere omganger i en varm wok/stekepanne med olje. Sett kjøttet til side.
 
2. Stek grønnsaker lett og vend inn kjøttet. Hell på teriyakisaus.
 
Serveres med ris, gjerne en fullkornsvariant.
 
 
 

Koteletter med pestospagetti

Mama mia! Enkel rett som dufter og smaker av det italienske kjøkken.

 

 
 
Dette trenger du:
 
4 koteletter av svin 
 
2 ss margarin 
 
½ ts salt 
 
¼ ts pepper 
 
250 g spagetti 
 
1 glass pesto 
 
16 røde cherrytomater 
 
 
Slik gjør du:
 
1. Brun kotelettene raskt i varm panne og dryss på salt og pepper. Trekk pannen vekk fra platen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i ca. 5 minutter.
 
2. Kok spagetti etter anvisning på pakken, hell av vannet og vend inn pesto.
 
Server med  cherrytomater delt i to.
 
 

Avokadosalat med strimlet svinekjøtt

Fantastisk salat med mye godt i! Svinekjøtt – enten det er kokt skinke, spekeskinke eller stekte strimler og bacon – passer bådetil fruktige, spicy og hotte smaker, og er derfor knallgodt i salater. 
 
Dette trenger du:

 

 
 
300 g renskåret svinekjøtt i strimler 
 
2 ss olje til steking
 
½ ts salt 
 
¼ ts pepper 
 
½ isbergsalat 
 
½ pakke ruccula 
 
1 rødløk i tynne skiver
 
1 avokado i tynne båter
 
1 ts sitronsaft 
 
½ dl pinjekjerner 
 
 
Slik gjør du:
 
1. Fres kjøttet et par minutter på sterk varme i litt olje. Stek det i to omganger. Dryss over salt og pepper.
 
2. Skyll salatene og skjær issalaten i strimler. Ruccula kan brukes som den er eller i biter. Legg salaten i en bolle sammen med løken. Avokado skjæres i båter og dynkes med litt sitronsaft slik at den holder fargen.
 
3. Pinjekjernene blir ekstra gode hvis de ristes i tørr stekepanne til de får en gyllen farge. Dryss pinjekjernene over salaten.
 
 

Tomatgryte med skinkebiff

En sunn og fristende gryte som er enkel å lage, og som kan fryses og tines opp en dag du ikke har lyst til å lage middag.
 
Dette trenger du:

 

 
 
4 skinkebiff à 150 g
 
1 løk 
 
2 ss margarin eller olje til steking
 
1 boks hakkede hermetiske tomater 
 
½ ss chilipasta (sambal oelek) 
 
2 ss tomatpuré 
 
1 dl  vann 
 
1 ts salt 
 
1 boks hermetiske kikerter 
 
2 ts sukker 
 
½ ts pepper 
 
1 pakke ruccula 
 
 
Slik gjør du:
 
1. Del skinkebiffene tvers over i to. Brun margarinen i en jerngryte og fres skinkebiffene på høy varme på begge sider sammen med løk i båter.
 
2. Tilsett tomater, tomatpure, sambal oelek, kikerter, vann og salt.
 
3. La gryta trekke 3-4 minutter, smak til med litt sukker og pepper. Skjær rucculasalat i mindre biter, og bland den inn like før servering.
 
Server med ris eller potetmos.
 

Vel bekomme!
 
(Kilde: Matprat.no)
 

Har du noen gode middagstips som du vil dele med andre studenter? Legg igjen en kommentar!

Se flere ukemenyer fra Studentkokeboka her!