(StudentTorget.no):

Ny hektisk uke er i gang, og det betyr ny ukesmeny fra Studentkokeboka.

Da er det mandag og travle studenter jobber med siste innspurt før sommerferien starter. Dette er den tiden av året hvor studenter flest slurver med maten - ikke tid til å lage mat sier du? Alle rettene i ukens meny tar kort tid og vil i tillegg gi deg det du sårt trenger av vitaminer og mineraler - perfekt hjerneføde med andre ord!

God uke!

 

Mandag - Ertesuppe

Vi starter uka med en enkel ertesuppe som du kan spise utover uken. Erter er en supergrønnsak da den er rik på fiber, proteiner og mineraler, og dessuten metter den godt. Denne kan du gjerne spises slik den er, men tilsetter du litt strimlet svin eller kylling, har du en mettende og smaksrik middag.

 

 

Dette trenger du:
1 stk løk, grovhakket
1⁄2 stk brokkoli, i små buketter
8 dl kyllingbuljong (utblandet)
400 g frosne grønne erter
1 dl matfløte
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper

Slik gjør du:
1. Smelt smør i en kjele og fres løken til den er blank og myk. Tilsett brokkolibukettene og fres de i et par minutter.

2. Hell over 3/4 av buljongen og kok opp. La det koke i 3-4 minutter, til brokkolien er mør. Tilsett erter og la det koke opp. Ha i matfløte og rør om.

3. Kjør suppen jevn med en stavmikser/blender og la det deretter koke opp. Spe på med mer buljong hvis suppen er tykk, til du har ønskelig konsistens. Smak til med salt og pepper.

Serveres med godt brød eller flatbrød til!


 

Tirsdag - Omelett med gressløk

Har du tilgang på et lite uteareal der du bor - slik som en balkong eller hage, bør du investere i et par krydderplanter. Krydderurter kan friske opp en hver hverdagsrett og ikke vil det koste deg stort heller. Denne omeletten lages med frisk gressløk og spekeskinke.

 

 

Dette trenger du:
2 stk egg
2 ss vann
1⁄4 ts pepper
1 ss margarin
3 skive strimlet spekeskinke
2 ss hakket frisk gressløk

Slik gjør du:
1. Visp egg, vann og pepper. Varm opp stekepannen godt med litt smør før du heller i eggeblandingen. Skyv røren inn mot midten av pannen når du steker omeletten, slik at den fordeles jevnt utover i pannen.

2. Legg spekeskinke og halvparten av gressløken på den ene halvdelen når den har begynt å stivne. Brett over den andre halvdelen og stek til den er ferdig. Dryss over resten av gressløken.

Serveres med enkel salat!

LES OGSÅ: Ukemeny: Kjøttdeig som hovedingrediens

 

Onsdag – Ostesmørbrød

Klarer du ikke å spise opp brødet før det blir tørt? Lag ostesmørbrød da vel! Denne lages med kyllingpålegg, men bruk det du liker best. Ved å tilsette litt grønnsaker blir denne enkle retten litt sunnere, og mer mettende.

 

 

Dette trenger du:
2 skiver brød
2 ss ketchup eller pizzasaus
2 skive kyllingpålegg naturell
1 skive rødløk
3 skive rød paprika , gjerne i forskjellige farger
1 ts tørket oregano eller pizzakrydder
4 ss revet hvitost

Slik gjør du:
1. Smør ketchup på hver av brødskivene.

2. Legg på skinke, rødløk og paprika. Dryss over krydder og ost.

3. Stek et par minutter på grillfunksjon i ovnen, til osten har smeltet.

God appetitt!


 

Torsdag – Wok med falukorv

Har det gått mye i kaffe og ferdigmat siste tiden, kan en enkel wok som denne, få opp vitaminnivåene i kroppen i løpet av kort tid. Denne kan du gjerne servere med ris, nudler eller potetstappe til, men oppskriften rekker til to porsjoner - eller til en stor bolle full av sunne vitaminer hvis du dropper tilbehøret.

 

 

Dette trenger du:
225 g kalkunkorv
1⁄2 stk løk
1⁄4 stk brokkoli
1⁄2 stk grønn squash
1⁄2 stk rød paprika
1⁄2 stk gul paprika
1 ss rapsolje til steking

Slik gjør du:
1. Skjær falukorv og grønnsaker i passe store biter. 

2. Ha olje i en varm panne (gjerne wokpanne hvis du har) og fres pølsebitene i et par minutter til de har fått en fin farge. Tilsett grønnsakene og fres videre til de er møre. Hell over litt soyasaus like før servering.

Serveres med kok ris, nudler eller slik den er.

LES OGSÅ: Fastelavnsboller - oppskrift med en ny vri!

 

Fredag – Kyllingsalat

Da er det endelig fredag! Lager du en enkel salat til middag i dag, kan du heller sitte ute og nyte sommersola fremfor å stå foran kokeapparatet. Denne serveres med det du liker av dressing, men tar du litt olivenolje, saft av sitron og litt fersk timian, har du en enkel og smaksrik dressing på null komma niks!

 

 

Dette trenger du:
1⁄3 stk grillet kylling (850 grams råvekt)
1⁄6 stk issalat
1⁄3 stk gul paprika, evt. rød paprika
1⁄6 stk agurk
Cirka 1⁄2 dl stilkselleri (stangselleri) i biter
1⁄3 bunt reddik
1 dl kokt ris, gjerne naturris.

Slik gjør du:
1. Rens kyllingen for ben og skjær i strimler eller terninger.

2. Finsnitt salaten og skjær resten av grønnsakene i strimler og skiver.

3. Bland sammen alle ingrediensen i en bolle.

4. Rør inn et par dråper med olivenolje og bruk det du ønsker av dressing.

Vel bekomme!


 

Lørdag – Meksikansk ris

Denne uken har vi heller lagt til en oppskrift som du kan bruke som tilbehør til alt av meksikansk mat. Denne er enkel å lage, og kan gjerne fryses ned hvis du ikke bruker alt.

 

 

Dette trenger du:
2 dl basmatiris eller langkornet ris
1 stk løk
1 båt hvitløk
1 boks hermetiske tomater
4 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller kraft
1⁄2 ts salt

Slik gjør du:
1. Ha olje i en varm panne og fres løk og hvitløk i et par minutter. Tilsett risen og la det frese videre et par minutter.

2. Ha over tomater, kraft og salt. Kok opp og la det småkoke i cirka 20 minutter.

Serveres som tilbehør til det du ønsker av texmex!

LES OGSÅ: Meksikansk form, jambalaya, karbonader, potettortilla, kjøttboller, fiskegryte, kyllingsalat

 

Søndag – Kjøttpudding med ertestuing

Ukas siste rett passer perfekt på søndager etter en hektisk helg. Kjøttpudding med ertestuing er en perfekt kombinasjon, men ikke glem baconet på toppen! Denne oppskriften rekker til fire sultne studenter, så hvorfor ikke avslutte helgen med å invitere venner på besøk? 

 

 

Dette trenger du:
1 pk kjøttpudding
1 pk smårettbacon
2 ss margarin til steking
1 pk ertestuing

Slik gjør du:
1. Lag ertestuing etter anvisning på pakken.

2. Skjær puddingen i skiver på langs og stek det i en panne sammen med baconet.

3. Fordel ertestuingen på toppen av kjøttpuddingen og dryss over bacon.

God appetitt!

Har du noen gode middagstips som du vil dele med andre studenter? Legg igjen en kommentar!