(StudentTorget.no):

 

Lurer du på om du skal være fadder til høsten? Har du hatt lyst til å være fadder tidligere, men er usikker på om det passer for deg? Her er 10 gode grunner til å være fadder:

 

Delta på fadderukene
Fadderukene er til for at nye studenter skal bli kjent med skolen, studiebyen og hverandre, og det er ikke vanlig at andre studenter deltar. Som fadder får du delta på begge ukene, og være med på alt som skjer på universitetet eller høyskolen!

 

Du får nye venner
Som fadder blir du kjent med både nye og gamle studenter. Spesielt faddere med ansvar for samme gruppe, og studentene i faddergruppen din, kan bli noen du kan ta en kaffe med senere, eller slå av en prat med i gangene på universitetet.

 

Bli bedre kjent med universitetet eller høyskolen 
Gjennom å vise nye studenter rundt, lære bort hvor de beste lesesalene er, og hvor de beste (og de verste) spisestedene er, lærer du også selv universitetet eller høyskolen bedre å kjenne.

 

Bli kjent med studentbyen
Å være fadder er en måte å bli bedre kjent med studentbyen din. Ta med faddergruppen ut på lokale spisesteder, utesteder, severdigheter, museer… Vis alle hva studentbyen har å by på! Kanskje oppdager du noen nye steder du ikke har vært selv også?


 

Merch
Du får merch fra universitetet eller høyskolen! Alle faddere får egne t-skjorter, med skolens logo og farger, hvor det står at de er faddere. Disse skal brukes under fadderukene, for å vise at du er en fadder, og er tilgjengelig for studentene. I tillegg får du ofte ting som drikkeflasker, bærenett, almanakker, og lignende. Hvem elsker ikke merch?

 

Gratis inngang på arrangementer
Som fadder får du gratis inngang på alle arrangementene under fadderukene. Dette gjelder både faglige og sosiale arrangementer.

 

Kick Off
Før fadderukene begynner, holdes det en «kick off» for alle fadderne. Dette er en stor fest, hvor fadderne feirer at fadderukene er i gang.

LES OGSÅ: Fadderuka 2013: Videoreportasje med fadderlederne i Oslo

 

Fadderkurs
Alle faddere deltar på kurs før fadderukene begynner. På kursene lærer du blant annet mer om grupper, identitet og ulike roller, inkludering, toleranse, psykisk helse, førstehjelp, konflikthåndtering, alkohol og drikkepress, med mer.

 

Arbeidserfaring
Arbeidserfaringen du får som fadder, å lære å organisere, lede og følge opp andre studenter, tar du med deg videre. Det er vanlig å få en attest etter at du har vært fadder.


 

Det er gøy å være fadder
Det er utrolig gøy å være fadder, bli kjent med nye mennesker, og delta i fadderukene!

 

Vi i StudentTorget.no ønsker alle faddere og fadderbarn to fantastisk fadderuker!

LES OGSÅ: Har fadderuken blitt den nye russetiden?

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet