Stavanger

 

Det er mange gode grunner til å velge Stavanger som studentby. Studenttilværelsen handler om mer enn å bare tilbringe lange dager i forelesningssalen og nesen i boken.

 

Stavanger er Norges fjerde største by med ca. 110 000 innbyggere og er også kjent som Norges oljehovedstad. I 2008 blir Stavanger europeisk kulturhovedstad, sammen med Liverpool. Det gjør nok ikke at det blir noen dårligere by å bo i....

 

Som student i Stavanger-regionen vil du oppleve alt fra pulserende byliv til flotte og varierte naturopplevelser. I tillegg får du en god utdanning!

 

Stavanger kommune og byen Stavanger ligger i sentrum av er større bo- og arbeidsområde som omtales som Stavanger-regionen eller Nord-Jæren. Området består egentlig av flere mindre byer og tettsteder, alle med sin egen sjarm, sosiale miljø og egne tilbud.

 

Stavanger har et sjarmerende sentrum ved sjøen med fargerike trehus, brosteiner og rekebåter som ligger til kai, hvor du kan få kjøpt verdens beste reker. 


 

I Stavanger har vi et typisk Atlanterhavsklima. Det regner noe, men langt mindre enn på resten av vestlandet. Vi har stort sett milde og snøfattige vintre, og noe kjøligere somre enn på Sørlandet, i hvert fall ved kysten.

 

Noen kan synes at det er litt lite snø, men det er ikke langt en må reise for å ta seg en skitur eller en dag i trekket. En populær plass er Sirdalen.

Med bil fra Stavanger tar det ca 1 ½ time til selve skitrekket, det går også egen skibuss fra sentrum. Til gjengjeld for lite snø, kan man plukke snøklokker i februar J

 

 

Uteliv

 

Få byer i Norge og Europa har så mange restauranter, puber og utelivstilbud samlet på et så lite og tett område som Stavanger sentrum.

LES OGSÅ: Hvorfor har menn høyere lønn?

 

Lister fra byens skjenkekontroller viser at opp mot 30 000 personer kan ta en pils samtidig i området rundt Vågen. Det finnes over 40 uteserveringssteder, de fleste tilbyr den første utepilsen i mars og holder åpent til ut i oktober.

 

Byen har selvsagt også egne studentkroer. Både Folken og BI kroa er populære steder, hvor det skjer mye. Her arrangeres det konserter, revyer og mange andre sosiale arrangementer. Det må også nevnes at byen har fått ny Vikingstadion, og at blant annet REM og Bryan Adams har holdt konserter der.


 

Stavanger er også kjent for sine mange og varierte festivaler. De mest kjente gjengangerne er gladmat, kapittel, sandvolley, maijazz, ONS og kammermusikkfestivalen. Under disse festivalene er det yrende liv og fantastisk stemning i hele byen!

LES OGSÅ: Vandrehistorier: Noen utrolige historier

 

 

 

Hva gjør du på fritiden?

 

Som student i Stavanger, trenger du ikke være redd for å kjede deg. Problemet blir heller å velge mellom de mange underholdnings- og kulturtilbudene byen har å by på.

 

Som Norges energihovedstad har Stavanger-regionen i mer enn 30 år utviklet kulturliv, hoteller, restauranter, opplevelser og atmosfære for et kresent, internasjonalt publikum. Regionen har også et stort og mangfoldig idrettsmiljø som engasjerer mange. Mulighetene for å bruke naturen er også til stede. Regionen har fjorder, fjell og langstrakte strender. Her er vindsurfing, dykking og golf helårsaktiviteter. For de som har andre interesser enn fiskestang og tursekk, finnes det over 500 regionale lag og organisasjoner.

LES OGSÅ: Studiestedsguide Fredrikstad

 

 

 

Bolig i byen

 

Studentboligene i Stavanger ligger i naturskjønneomgivelser og er noen av landets mest moderne. De ligger alle sentralt og har gode bussforbindelser til studiestedene og til Stavanger sentrum.


 

 

Reise til og fra byen

 

Stavanger er ingen vanskelig by å reise til, verken med båt, buss, bil eller fly. Her er ulike linker som kan hjelpe deg å finne ut hvordan du skal komme deg til Stavanger.

 

Fly

Reiser man med fly kommer man til Solaflyplass. SASBraathens, Widerøe og Norwegian har alle rute til/fra Sola flyplass. Flybussen tar ca 35 min til Stavanger sentrum.

 

Buss/Tog

Rutebilstasjonen og togstasjonen ligger sentralt, og det tar bare noen få minutter å gå til sentrum.

LES OGSÅ: Studiestedsguide Tromsø

 

Båt

Båten legger til ved hurtigbåtterminalen, like ved sentrum.