Halden

 

Festningsbyen Halden ligger syd i Østfold ved grensen til Sverige, og er strategisk plassert mellom skjærgård og skog/innsjøer. Byen har ca 27000 innbyggere, og med sin historiske trehusbebyggelse og korte vei til skjærgården og Hvaler-øyene er dette virkelig en flott studentby med småbysjarm. Et bredt spekter av studentaktiviteter, studentbarnhage, et stort og billig leiemarked og nærheten til Svinesund og Strömstad gjør Halden til Østfolds beste -og kanskje Norges billigste – studentby.


 

Studentliv
 

Byen har over 2000 studenter fordelt på tre avdelinger ved Høgskolen i Østfold (avd. for lærerutdanning/avd. for samfunnsfag og fremmedspråk/avd. for IT). Høgskolebygget ligger nytt og flott på Remmen, ca 20 minutters gange fra Halden sentrum. De to første ukene etter studiestart har høgskolens studenter en flott fadderordning som skal gjøre det lettere for deg å bli kjent med både byen, skolen, systemet og medstudentene.Uteliv


Halden har et rikt og variert kulturliv, hvor studenthuset Samfundet er byens største bidragsyter. Studenthuset ligger midt i Halden sentrum og her kan du oppleve konserter, revy/teater, stand up-show, russefester, karneval, konferanser, teatersport etc.


Med 3-4 puber/barer, teatersal, uteservering i egen hage, biljardrom osv. er Samfundet et naturlig møtested både for byens studenter og øvrige innbyggere. Byen har for øvrig et rikt uteliv med ca 20 restauranter/barer.

 

 

Hva gjør du på fritiden?

Studentsamfunnet i Halden har et bredt spekter av foreninger og aktiviteter. Her burde det være noe for enhver lyst og interesse; studentradio, studentavisa Grenseposten, bandgruppe, dansegruppe, filmklubber, JaTilUtePils-Foreningen, Haldenstudentenes Theaterselskab (HSTS), linjeforeningen Enigma, Hades Metal Club, Borteboerforeningen, Studenttrimmen, Kunstforeningen, Høgskolens Økonomiforbund, Riksforeningen for Strategiske Brettspill avd. Halden osv.

LES OGSÅ: Er du på godfot med sjefen din?

Halden kommune har også et godt idrettstilbud; fotball, håndball, ishockey, curling, svømming, kampsport, basket, turn, bueskyting, sykling, golf, modellflyging osv.


Bolig i byen

 

Studentsamskipnaden kan tilby skolenære hybler på Remmen, og sentrumsnære på Stadion. Familieleiligheter tilbys i Marcus Thranes gate i sentrum. De fleste hyblene er tilknyttet kabel-tv og bredbånd. Det er for øvrig også et stort og billig privat utleiemarked i byen som også satser på studentene, og tilrettelegger med bredbåndsoppkobling – ofte inkludert i leien.


 

 

Reise til og fra byen

 

Fra høgskolen på Remmen er det gåavstand, men det går buss både til Halden sentrum, Fredrikstad og Sarpsborg. Bussene går forholdsvis ofte på dagtid, men er veldig varierende på kveldstid. Det jobbes med å få et bedre kollektivtilbud til/fra de andre studentbyene i Østfold. Reisetid ca 30 minutter til Fredrikstad og Sarpsborg.

LES OGSÅ: Studiestedsguide Molde

Reise til og fra Halden kan du gjøre med tog og buss. Reisetid ca 45 minutter til Moss og Strömstad (med buss) og ca 2 timer til Oslo og Göteborg. E6-ekspressen er et raskt og billig alternativ til toget når du skal til Oslo/Göteborg.