Fredrikstad

 

Fredrikstad kommune ligger ved utløpet av Norges lengste elv, Glomma, og har omtrent 70.000 innbyggere fordelt på 290 km2. Skjærgården består av over tusen store og små øyer. Plasseringen har vist seg som et strategisk viktig både militært og økonomisk, spesielt så lenge transportveiene var til vanns. Begrepet "Plankebyen" oppsto i den tiden da Fredrikstad var en av landets viktigste eksporthavner for trelast, skurtømmer og plank, i knutepunktet mellom fløtningselva Glomma og trelastskutenes verdenshav.

 

Høgskolen i Østfold, avdeling Fredrikstad

 

Høgskolen i Østfold avdeling Fredrikstad ligger idyllisk plassert langs Glomma på Kråkerøy siden av byen. Skolen har forholdsvis nye og fine lokaler hvor det i sin tid var FMV (Fredrikstad Mekaniske Verksted) som holdt sted.

Skolen i Fredrikstad er den helsefaglige avdelingen av HiØ, her kan du studere til sosionom, sykepleier, bioingeniør, vernepleier og barneverns pedagog, samt at vi har en del videreutdanninger. I Gamlebyen ligger Norges eneste Akademi for Scenekunst som tilbyr  en treårig bachelor-utdanning i visuelt og fysisk teater. Skolen har to linjer, en linje for scenografer  og en for skuespillere


 

De to første ukene som student i Fredrikstad går for det meste med til fadder opplegget. Da blir det arrangert mange ulike aktiviteter for å bli kjent med byen og dine medstudenter. Obligatorisk hvert år er ”Harrytur” til Strømstad og Nordby, for å vise de nye studentene mulighetene vi har med å bo så nærme Sverige.

 

 

Uteliv

 

Studentsamfunnet ligger i Halden, og har et mangfold

av aktiviteter og konserter å tilby.

I Fredrikstad har vi student kro på utestedet Hawk

hver onsdag, og da er det alltid mye studenter ute.

På Hawk har vi også muligheter for å holde konserter,

Stand Up og lignende fra tid til annen.

LES OGSÅ: Studiestedsguide Kristiansand

Skolens kantine blir også mye brukt til ulike temafester året rundt.

Julefesten er blitt en tradisjon for å avslutte året på en verdig måte.

 

Fredrikstad er uten tvil en utmerket sommerby.

Men selv om vinteren kan bli ganske lang vil du alltid finne

folk langs kaia der barer og restauranter ligger som sild i tønne.


Vi kan nevne i fleng, blant annet Mets, Dean Bar, Hawk, Seven,

Junior, Jonsen og Oscar – og de følger alle med på Quiz-bølgen.

 

 

Hva gjør du på fritiden?

 

På fritiden har man mulighet for å trene på et av byens mange treningssenter. Både ”Spenst” og ”Friskis og Svettis” har lokaler i gangavstand fra studenthyblene og sentrum.

LES OGSÅ: Ta kontroll over eposten

Byen har også mange tilbud for de som liker å ta en kaffe med venner, leie en film, ta en tur på kino, bowle eller lignende. Det blir også arrangert spillkvelder, som en del av husvert ordningen på studentboligene. Samfunnet i Fredrikstad har også en idrettsgruppe som samles for å spille fotball, volleyball, innebandy og lignende.

 

Dersom du liker å gå turer i skog og mark, er det flere

muligheter for det. I gamlebyen kan du få slappet skikkelig av i naturskjønne

omgivelser. Fredrikstad marka er et fint turområde både  til vinters og sommers, så her burde mulighetene være  åpne for det meste. Liker du deg bedre på golfbanen er det muligheter for det i en 18-huls golfbane ca. 20 minutter utenfor byen.

LES OGSÅ: Ferie med frivillig arbeid!


 

Det fins mange muligheter innen sport, om du liker å delta eller bare kikke på.

Fredrikstad stadion ligger i gåavstand fra sentrum, og i løpet av 2007 vil nye stadion åpne vegg i vegg med Høgskolen.


 

Bolig

 

Om du skal studere i Fredrikstad er det ikke noe problem å finne seg et sted å bo. Studentsamskipnaden har ca. 80 studenthybler i 3-5 minutters gange fra skolen og sentrum, og her får du inkludert strøm, høyhastighets internett, vaskemaskin og kabel-tv inkludert i husleien. Dersom Samskipnaden ikke har ledig hybel eller leilighet hjelper de deg å skaffe bolig på det private markedet. Prisene ligger rundt 3-4000 på det private markedet og i underkant av 3000 hos samskipnaden.

LES OGSÅ: Den rosa grisen til Pink Floyd

 

 

Reise til og fra byen

 

Fredrikstad ligger ca. 1 time med tog fra Oslo, og 2 timer med flybuss fra Gardermoen. Det går også direkte tog til og fra Göteborg, som bruker ca. 3 timer.

I løpet av 2007 vil det også være muligheter å fly fra Rygge, som ligger ca. 20 minutter fra Fredrikstad med tog.


 

 

Linker

 

http://www.opplevfredrikstad.com

http://www.hiof.no

http://www.fredrikstad.kommune.no