Pernille studerer musikkteater og har kapret seg en deltidsjobb som maskot og artist. Hun tilbringer som regel arbeidstiden sin i en maskotdrakt på kjøpesentre rundt omkring i Norge.

Les videre hvis du er på utkikk etter en morsom og fleksibel deltidsjobb!

 

Min deltidsjobb: Maskot og artist

Navn: Pernille Jellum

Alder: 21

Stilling: Artist

Arbeidssted: Mous AS

 

Hvor jobber du, og hva innebærer jobben?

– Jeg jobber for et firma som leverer musikk- og underholsningsservice, som har ulike oppdrag rundt omkring i Norge, forklarer Pernille.

– Jeg spiller figurer fra kjente barneserier. Vi har hatt veldig mye fra Vennebyen, Paw Patrol, PJ Masks og Brannmann Sam.

I tillegg har firmaet tryllekunstnere og klovner som drar på kjøpesentre og festivaler. De har også noe som heter Forskerfabrikken, og aktiviteter ved juletider; pepperkakepynting og gaveinnpakning.

– Jeg har for det meste vært på show hvor man er inni drakter. Det er veldig rart; man glemmer at folk ikke vet hvem man er, fordi man ser ut som noe helt annet.

– Man får veldig mye oppmerksomhet. Noen gir forvirrede blikk, men veldig mange synes det er gøy og vil gi high five. Barna synes det er kjempestas selvfølgelig, og noen vil tulle litt med deg også, sier Pernille.

– Vi er som regel bare på i en halvtime av gangen, fordi det blir litt tungt å puste i draktene etter hvert. De er også tunge å ha på seg, men det spørs litt fra kostyme til kostyme.

 

 

Kan du fortelle litt om et typisk oppdrag?

– Hvis det er et show, så hender det at vi reiser litt rundt i Norge. Da tar man enten tog eller fly dit man skal, forklarer hun, og utdyper:

– Man blir kjørt i taxi fra flyplassen til et senter der showet skal avholdes. Som regel får man et backstage; et rom med toalett og mat.

Når de har ankommet backstage sjekker de at alle delene av kostymet er der, fordi det er ganske mange deler. Det er viktig at de tar dem på i riktig rekkefølge, slik at ting ikke synes.

– Man går kanskje gjennom dansene et par ganger før man skal opptre. Hvis det er et show, så opptrer vi først. Da blir man fulgt opp på scenen av en ledsager.

– Etter showet har man en halvtimes pause backstage, før man drar på møt og hils, fortsetter Pernille.

Det hender at de har flere runder med møt og hils, men da får de alltid pauser backstage underveis.


 

Kan du fortelle litt om et av favorittoppdragene dine?

 – Da vi var på Vinterfestuka i Narvik, var vi en del av en festival. Det er en veldig stor begivenhet i Narvik, så det var veldig kult å få lov til å være en del av den, forteller hun.

– Vi fikk opptre foran veldig mange barn! De hadde et barnetog som endte opp på plassen der vi skulle opptre.

Pernille og resten av gjengen fikk også mulighet til å nyte festivalen når de ikke jobbet.

 

 

Er oppdragene hektiske?

– Det varierer litt fra oppdrag til oppdrag, sier Pernille.

– En gang reiste vi til Bodø. Jeg tror vi var der i fire timer og dro tilbake. Vi rakk akkurat å komme oss dit før vi skulle opp på scenen, og etter showet dro vi rett tilbake til flyplassen.

– Da vi var i Narvik, kom vi dagen før vi skulle ha show. Om morgenen fikk vi gå rundt i byen og se i butikker, og om kvelden fikk vi dra på konsert og se på Postgirobygget, forklarer hun, og fortsetter:

– Da fikk vi veldig mange opplevelser ved siden av.

LES OGSÅ: Eventmedarbeider - jakten på Norges beste deltidsjobb - hva gjør en eventmedarbeider?

 

Hvor ofte jobber du?

 – Det spørs veldig. I januar og februar har det ikke vært så mye. Det er ofte mye mer om sommeren, men det varierer litt, forteller hun.

Pernille forteller videre at hun booker oppdrag via en app. Man har ingen faste arbeidstider, og kan derfor legge opp arbeidet etter sin egen timeplan.

Det er heller ingen regel som sier hvor mye man må arbeide innenfor et bestemt tidsrom.


 

Hvilke kvaliteter bør man ha for å trives i en jobb som dette?

 – Man må være glad i barn, og ha evnen til å tulle og leke med dem. Du må også være flink til å bruke kroppsspråket tydelig, slik at man ikke blir for brå eller skummel, forklarer Pernille.

– I tillegg må man ha noen danseferdigheter, og ikke ha klaustrofobi. Du må også takle det å stå foran folk og bli sett på.

Jobben krever også at man er positiv og takler stress bra. Det kan oppstå forsinkelser med flyet, deler av kostymet kan mangle, eller andre ting kan dukke opp. Man må kunne takle det uforutsigbare.

LES OGSÅ: Butikkselger – Jakten på Norges beste deltidsjobb – Hva gjør en butikkselger?

 

Hvorfor er dette Norges beste deltidsjobb?

– Jeg tror det beste med det er at man får glede så mange barn. Det er utrolig koselig! Forteller hun.

– De figurene vi spiller er skikkelig kjendiser. Det er så mange barn som kan seriene ut og inn. Man ser hvor stas det er for dem!

– Man får sett mange ulike deler av Norge. Det er også en stor bonus, avslutter Pernille.