(StudentTorget.no):

Endelig er sommeren her! Og hva er vel bedre enn å nyte en kald, skummende pilsner når været i vårt ellers så barske klima først tillater det? Så er det også et typisk sommertegn langs våre breddegrader å se vinterfrosne nordmenn stimle sammen på puber, kafeer og i parker for å nyte en kald en i godt lag mens solen steker over hodene på dem. Men hvor er det egentlig best å dra hvis man vil nyte en halvliter og samtidig ønsker å utnytte så mange soltimer som mulig? 

 

I Oslo finnes det flere hundre uteserveringer, og de er like varierte og forskjellige som utesteder ellers. I Tigerstaden finner man alt fra trendy lounger på taket av byens høyeste bygninger, til intime bakgårder i ekte Lady og Landstrykeren-stil. Enten du er nyankommet student eller bare lider under dårlig orienteringssans: Her er et knippe av Oslos beste uteserveringer!

 

Bar Vulkan

Bar Vulkan har har to uteserveringer - en på bakkenivå ved bredden av Akerselva og en stor takterasse som har sol fra morgen til kveld. Her kan du spise et bedre måltid, ta deg en kald øl i solen på dagtid, eller nyte en cocktail under åpen himmel og varmelamper på kveldstid. Maridalsveien 17.


 

Etoile Bar

Etoile Bar er takterassen til Grand Hotel på Karl Johan. Her kan du nyte utsikten over byen med en kald øl i hånda eller en forfriskende cocktail fra baren. Oppe i høyden treffer solen fra morgen til kveld, og på kveldstid er Etoile et populært utested med DJs og god stemning. Karl Johans gate 31. 

 

St. Hanshaugen Parkservering

St. Hanshaugen Parkservering ligger midt oppe på den første høyden i parken og har sol helt frem til klokken 22:00 på kvelden. Her kan du kjøle deg ned med en is eller en øl etter en dag i solen, eller bestille en pizza hvis du har glemt engangsgrillen. Er det fotballsommer med VM eller EM-sluttspill har St. Hanshaugen Parkservering også hatt for vane å vise kampene inne i teltet, så hit kan du trygt ta turen sammen med gutta. St. Hanshaugen park.

LES OGSÅ: Studentparken: Vil bedre studentmiljøet i Oslo

 

Q Lounge Takterasse & Bar

Q Lounge er takterassen til designhotellet Grims Grenka, og ble kåret til en av Europas 10 beste Roof Top Bars av det amerikanske reisemagasinet Fodor's Travels. Her kan du nyte fancy drinker, skandinavisk design og en fantastisk utsikt på varme sommerkvelder. Kongens gate 5. 


 

Südøst

Südøst ligger nederst på Grünerløkka og har en stor og hyggelig uteservering med ca. 200 sitteplasser. Her kan man benke seg i en av de behagelige sofagruppene og virkelig få sommerfølelsen med det som sannsynligvis er byens beste grillmat. Trondheimsveien 5.

 

Bølgen & Moi Tjuvholmen

Bølgen & Moi ligger helt på tuppen av Tjuvholmen med utsikt mot Oslofjorden og Filipstad. Menyen er brasserieinspirert med blant annet skalldyr, hamburgere, salater og sjømat. Her skinner solen helt til den går ned for dagen. Tjuvholmen allé 5. 

LES OGSÅ: Hvordan bli kjent med folk på fest: Festpanelet hjelper deg!

 

Lekter'n

Lekter'n er et velkjent sted for sommerglade gjester på Aker Brygge, der det ligger så nært vannkanten du kommer. Aker Brygge yrer av mennesker på fine sommerdager, og tar du turen til Lekter'n kan du nyte en halvliter i sola og spise førsteklasses sjømat mens du ser ferjene gli forbi ute i det solglitrende havet. Aker Brygge fungerer forresten som en magnet på byens turister, så her er klientellet ofte internasjonalt. Stranden 3.

 

Les også: Her er de billigste festlokalene i Oslo