Hva gjør en Make-Up Artist

Make-Up Artister/Stylister arbeider blant annet innenfor motebransjen og medieproduksjoner, med reklame, film, foto, TV og teater, på konserter, med musikkvideo og i skjønnhetspleieindustrien.

Et yrke som Make-Up Artist passer ikke for deg som har behov for å planlegge din hverdag lang tid i forveien. Den ene dagen kan du jobbe på et fryselager i Oslo for vinterbilder midt på sommeren, for neste dag å reise utenlands for ørkenbilder i afrikanske sanddyner.

Du vil ofte jobbe i hektiske omgivelser preget av lange, men morsomme dager, og du vil møte hyggelige og kreative mennesker i en bransje preget av allsidighet.

 

Personlige egenskaper - Make-Up Artist

En Make-Up Artist må ha gode grunnkunnskaper innen make-up og styling, kunne bruke ny make-up teknologi og ha kjennskap til de ulike bransjene hvor det finnes oppdrag.

Du må lære deg hvordan du samarbeider med moteskapere, filmregissører, fotografer, lysdesignere, skuespillere, musikere, produksjonsledere og andre oppdragsgivere.

Du må utvikle dine kreative evner, takle varierende arbeidsforhold, jobbe i team og kunne jobbe selvstendig, være allsidig og fleksibel, systematisk og nøyaktig, og lære deg å arbeide under tidspress.


 

Utdanning / kompetansekrav - Make-Up Artist

Les mer om studiemuligheter for yrket Make-Up Artist:

 

Jobbmuligheter - Make-Up Artist

Les mer om jobbmuligheter for yrket Make-Up Artist: