Hva gjør en Danser

Dans er rytmiske kroppsbevegelser som gjøres med eller uten musikk.

Koreografi innen dans er kunsten å lage og iscenesette en dans innenfor de reglene som er gitt av den bestemte danseformen med tanke på fremføring av den. Som danser kreves koordinasjon, utholdenhet, fleksibilitet og styrke.

Det finnes mange ulike sjangre innen dans som du kan spesialisere deg innenfor dersom du ønsker å bli danser. Hovedsjangrene er klassisk ballett, moderne dans/samtidsdans og jazzballett. Dans brukes på mange arenaer som for eksempel institusjonsteatre, sceniske grupper og TV- og filmproduksjoner. 


 

Utdanning / kompetansekrav - Danser

Det finnes forskjellige studier innen dans, og du kan studere til bachelor, master eller fagskoleutdanning. Utdanningene har oftest også elementer av koreografi og pedagogikk. Mulig videreutdanning er praktisk-pedagogisk utdanning, hvor man etter det kan jobbe som lærer. 

Studievalg.no - Relaterte studier til Danser

 

Jobbmuligheter - Danser

Mange dansere er selvstendig næringsdrivende, og har korttidsoppdrag innen danseprosjekt eller ved teatrene. Det er bare to steder hvor danseensemlet er fast, disse er Den Norske Opera og Ballet i Oslo og Carte Blanche i Bergen. Vil man jobbe som danselærer kan man gjøre dette på forskjellig skolenivå, eller ved dansestudio. 

KarriereStart.no - Temaside Danser

KarriereStart.no - Stillingsannonser Danser

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Danser

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner