Hva gjør en mediegrafiker

Som mediegrafiker er det du som skal sørge for at budskapet blir formidlet klart og tydelig til mottaker. I tillegg får du være med på å sette ditt kreative preg på ulike mediekanaler.

Det er vanlig å jobbe sammen med flere personer som har ulike fagområder. En mediegrafiker jobber ofte sammen med en fotograf eller illustratør siden dere er flere om å skape et produkt. Arbeidsoppgavene til en mediegrafiker er mange og varierte. De mest typiske oppgavene er å forme og utvikle layout for ulike medier, designe plakater og annonser, designe unike logoer eller være med på å forme reklamekampanjer. Er lyd og lydeffekter et interessefelt er det muligheter for å jobbe med dette innen film og TV-bransjen.

Personlige egenskaper - Mediegrafiker

Kreativitet er et nøkkelord for en mediegrafiker. Du må ha evnen til å tenke nytt og takle det stresset en deadline kan medføre. Interessen for lyd, bilde og farge er viktig og du må være nøyaktig. Du må kunne jobbe strukturert og ha øye for detaljer. Du må også engasjere deg i marked ettersom det stadig er i endring. Gode evner til å kommunisere og samarbeide er også en viktig forutsetning i et yrke som baserer seg mye på gruppesamarbeid.


Utdanning / kompetansekrav - Mediegrafiker

Tar du utdannelsen din på videregående er det fullført grunnskole som er opptakskrav. Her vil du være to år på skole og så ha to års opplæring i bedrift. Dette gir deg svennebrev. Generell studiekompetanse kreves for videre studier. Her vil også mulighetene være flere

og mer studiene mer variert. Her er det mulighet for å spesialisere seg på interesseområder. Det er også mulig å ta utdannelse ved private skoler, men da er kursavgiften per semester betraktelig høyere.

Studievalg.no - Relaterte studier til Mediegrafiker


Jobbmuligheter - Mediegrafiker

Les mer om jobbmuligheter for yrket Mediegrafiker:Som utdannet mediegrafiker kan man jobbe i mange ulike bransjer. De vanligste stedene er innen reklame, TV-produksjon, tidsskrifter, trykkerier eller mediebedrifter.

KarriereStart.no - Temaside Mediegrafiker

KarriereStart.no - Stillingsannonser Mediegrafiker

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Mediegrafiker

Lønnsnivå - Mediegrafiker

Lønn avhenger av bedriften du er ansatt i og hvilke arbeidsoppgaver du jobber med. En gjennomsnittlig årslønn for en fast ansatt ligger på omtrent 400 000. Men dette vil variere.

Mer informasjon / linker

www.worldskills.no

www.noroff.no

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner

www.bls.gov

www.noroff.no