Hva gjør en Blomsterdekoratør

Som blomsterdekoratør jobber du innen et fag med lange tradisjoner. Yrket krever at du er en kreativ og god håndverker med sans for estetikk.

Blomsterdekoratøren lager blomsterprodukter til ulike arrangementer og begivenheter, for eksempel dekorasjoner, kranser, bårebuketter og brudebuketter.

Som blomsterdekoratør er du også butikkarbeider, og har kundebehandling og markedsføring som en del av arbeidsoppgavene.

En blomsterdekoratør kan kundebehandling og er serviceinnstilt. Kreativitet og sans for form og farge er viktig. Som blomsterdekoratør må du kunne holde deg oppdatert på nye trender i faget.

 

Utdanning / kompetansekrav - Blomsterdekoratør

For å bli blomsterdekoratør må du ta et fireårig utdanningsløp ved en videregående skole. Det første året går man på Design og håndverk, andre året er det blomsterdekoratør på skole, år tre og fire er det opplæring i bedrift. Du kan også ta utdanning som blomsterdekoratør på fagskole, som er yrkesrettet og praktisk utdanning over videregående nivå. 

Du kan ta mesterbrev i blomsterdekoratørfaget dersom du har svennebrev og oppfyller kravene til praksis. Du kan lese mer om dette på mesterbrev.no.


Det avholdes stadig kurs og seminarer for å holde blomsterdekoratørene oppdatert i faget.

 

Jobbmuligheter - Blomsterdekoratør

 

KarriereStart.no - Temaside Blomsterdekoratør

KarriereStart.no - Stillingsannonser Blomsterdekoratør

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Blomsterdekoratør

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner