Hva gjør en Herreskredder

En herreskredder lager plagg som tilpasses kunder. Herreskredderen tar mål for å finne riktig størrelse, og designer klær og lager mønstre. Disse brukes når klærne skal sys.

Kontakt med kunder og oppdragsgivere er en sentral del av yrkesutøvelsen, og snitt, materiale, farge og design velges sammen med kunden.

Vanlige arbeidsoppgaver for en herreskredder:

  • design og valg av materialer
  • måltaking, mønsterforming og tilpassing av klær
  • fremstilling av plagg

Som herreskredder må du ha et bevisst forhold til form, farge, klær og moter. Du må holde deg orientert om internasjonale trender, og kunne markedsføre og selge klær. Kompetanse om drift, deriblant økonomi og logistikk, er nødvendig. Du må kunne lage skisser og arbeidstegninger, og presentere ideer og ferdige arbeider på en god måte.

Mange herreskreddere har kombinert utdanningen med kjole- og draktsyer eller kostymesyer. Noen er også klesdesignere.

Du bør like å ha kontakt med mennesker, og ha gode samarbeidsevner. Du må være kreativ og ha interesse for design og håndverk. Du må ha god form- og fargesans. Yrket er hektisk, og du bør være nøyaktig og kunne takle et høyt tempo og tidsfrister. 

Utdanning / kompetansekrav - Herreskredder

 

Studievalg.no - Relaterte studier til Herreskredder
 

Jobbmuligheter - Herreskredder

Herreskredderen kan være ansatt i industribedrifter, ved verksteder, atelierer eller systuer. Noen skreddere kan være selvstendig næringsdrivende.

KarriereStart.no - Temaside Herreskredder

KarriereStart.no - Stillingsannonser Herreskredder

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Herreskredder

Lønnsnivå - Herreskredder

Lønnsnivået vil avhengig av erfaring, arbeidssted og mengden av oppdrag. Som ansatt fagarbeider i tekstil-, bekledning- og lærvareindustrien er gjennomsnittslønnen 411 600 kroner i året (SSB 2012).

 

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner