Hva gjør en Massasjeterapeut

En massasjeterapeut løser opp spenninger i muskulaturen. Spenninger i muskulaturen kan gi smerte og nedsatt funksjon, og massøren kan lindre smerte og bedre funksjon.

Massasje som forebyggende behandling kan øke kroppsbevissthet, bedre helse og styrke immunforsvar og gi klienter mer overskudd.

Massasjeterapeuten bruker hendene til å behandle hud, bindevev og den underliggende muskulatur. Massasjen stimulerer og forbedrer blodomløpet, bedrer lymfedreneringen, reduserer stresshormoner, og øker velværehormoner, samt stimulerer nervesystemet.

Massasjeterapeut og massør er ikke beskyttede titler, og hvem som helst kan derfor jobbe som massasjeterapeut eller massør. Medlemmer av Norsk Massasjeforbund kan kalle seg massør MNMF og massasjeterapeut MNMF avhengig av formell kompetanse. Massasjeterapeut MNMF har tilleggsutdanning i medisinske fag og behandlingsmetoder. 

Personlige egenskaper - Massasjeterapeut

Du bør være ydmyk, lyttende og ha en åpen holdning. Jobben er fysisk krevende, og du bør holde deg i god form.


 

Utdanning / kompetansekrav - Massasjeterapeut

 

Studievalg.no - Relaterte studier til Massasjeterapeut

Jobbmuligheter - Massasjeterapeut

De fleste massasjeterapeutene arbeider som selvstendig næringsdrivende på en klinikk, enten alene eller sammen med andre behandlere. Stadig flere massører arbeider med forebyggende helse og bedriftsmassasje på arbeidsplassen. Mange arbeider på spaanlegg eller i idrettsklubber. Som massasjeteterapeut kan du også jobbe på større arbeidsplasser som pleiehjem og lignende.

KarriereStart.no - Temaside Massasjeterapeut

KarriereStart.no - Stillingsannonser Massasjeterapeut

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Massasjeterapeut

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner