Hva gjør en Negldesigner

Som negledesigner jobber du med det meste som har med negler å gjøre. Dette innebærer blant annet:

  • Stell og pleie av naturnegl
  • Stell og pleie av hender
  • Reparasjon av skadede naturnegler
  • Forsterking av naturnegl
  • Forlenging av naturnegl
  • Dekorering av negler til forskjellige anledninger, for eksempel bryllup

Negledesigneren kan benytte flere ulike kunstmaterialer for å forsterke og forlenge den naturlige neglen. Materialer har ulike egenskaper, og krever at du mestrer ulike teknikker. De vanligste er væske og pulver (acryl), UV-gelé samt resin og pulver.

Personlige egenskaper - Negldesigner

Som negledesigner er du kreativ, nøyaktig og har sans for detaljer. Du jobber tett med kunder i dette yrket, så det er viktig å være serviceinnstilt og kunne kommunisere bra med kundene. Du jobber også med en del kjemikaler, noe som gjør at du må ha kunnskap om av både din og kundens sikkerhet. Over 90 prosent av alle negledesignere er selvstendige næringsdrivende. Dette krever at du er nøye med økonomien og gjerne bruker en ekstern regnskapsfører til føring av bilag, hjelp til innbetaling av mva og det årsoppgjør som følger.

 

Utdanning / kompetansekrav - Negldesigner

Studievalg.no - Relaterte studier til Negldesigner

Jobbmuligheter - Negldesigner

Som negledesigner jobber du i en rendyrket neglesalong eller en kombinert velværesalong, frisørsalong eller spa. Du kan velge mellom å starte din egen salong, prøve å bli ansatt i en salong eller leie deg inn i en allerede etablert salong. Der betaler du leie for den delen av lokalet du benytter, har dine egne kunder og driver din egen bedrift, men er i et fellesskap med andre selvstendige næringsdrivende hvilket oftest gir mange felles goder.

KarriereStart.no - Temaside Negldesigner

KarriereStart.no - Stillingsannonser Negldesigner

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Negldesigner

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner