Hva gjør en akkompagnatør?

Akkompagnatør kommer fra det franske ordet accompagner som betyr ledsager eller følge. I musikkens verden betyr det tonefølge. Din jobb som akkompagnatør kan være å støtte vokalisten, koret eller hovedinstrumentet. 

 

Du kan akkompagnere alene med et eller flere instrumenter, eller sammen med et ensemble; som for eksempel et symfoniorkester, en strykekvartett, et band,  en rytmeseksjon, et storband eller en "organ trio".   

 

Det kan også være du som skriver notene og/eller standardskjemaer. I de fleste klassiske stiler er akkompagnementet skrevet av komponisten og gitt til utøvere i form av noter. I backingband eller rytmeseksjonen tilI jazzband, bluesband, musikaler og/eller popmusikk spiller eller improviserer akkompagnementet etter standardskjemaer. 

 

Personlige egenskaper - Akkompagnatør

Du bør være interessert i musikk, ha et godt musikkøre og kunne spille ett eller flere instrumenter.

 

Utdanning / kompetansekrav - Akkompagnatør

Det er flere musikkrelaterte utdanninger på høyskoler/universiteter som gjør deg kvalifisert til å jobbe som akkompagnatør. Det er også mulig å jobbe som musikklærer med en videreutdanning innen PPU (Praktisk-pedagogisk utdanning).  


Studievalg.no - Relaterte studier til Akkompagnatør

 

Jobbmuligheter - Akkompagnatør

Her finner du linker til utlyste stillinger og arbeidsgivere som ansetter akkompagnatører.  

KarriereStart.no - Temaside Akkompagnatør

KarriereStart.no - Stillingsannonser Akkompagnatør

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Akkompagnatør

Lønnsnivå - Akkompagnatør

For stillinger ved utdanningsinstitusjoner, i orkestre, operaer og teatre vil inntekten variere etter ansiennitet og kompetanse. Som selvstendig næringsdrivende vil inntekten basere seg på mengden arbeid og hvilke typer oppdrag du får.

 

Takk til / Kilder

    KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk