EF Education tilbyr språkkurs og utveksling. De har 40 skoler i 15 forskjellige land og lærer bort seks forskjellige språk.
− Mulighetene er mange og vi skreddersyr et program som passer for den enkelte, forteller programansvarlig for språkkurs i utlandet, Lena Hansen.

 

Et minne for livet

Hos EF kan du selv velge hvor lenge du vil være borte. Det kan være alt fra to uker til ett år. Destinasjonene er mange og eksotiske. Du kan blant annet lære Mandarin i Beijing, spansk i Ecuador og fransk i Nice.

− Det er spesielt populært å dra til Florida, California, Cape Town og Costa Rica. I tillegg til Australia, sier hun.

Hos EF blir det lagt opp til at du ikke bare skal sitte på skolebenken og terpe på språket du har valgt å lære deg. De legger stor vekt på sosiale aktiviteter. Oppholdet skal være et minne for livet.

− Vi fokuserer på at studenten skal lære språket i landet det snakkes. Men ikke ved å sitte på skolen hele dagen. Det er lagt opp til aktiviteter, hver skole har sine egne aktivitetskoordinatorer. Der får du brukt språket, i tillegg til å få nye venner, sier Hansen videre.


 

Få venner fra hele verden

− Det er umulig ikke å få nye venner på skolen, understreker Karianne Nagell Prytz, som er produktansvarlig for ett studieår eller semester i utlandet for EF.

Skolene har kun studenter som er tilknyttet EF, med 50 − 60 forskjellige nasjonaliteter. Du kan altså skaffe deg bekjentskaper fra absolutt hele verden.

− En gutt som studerte engelsk på en EF-skole var så fornøyd, for han hadde fått seg en spansk venn, som lærte ham spansk, så han slo rett og slett to fluer i en smekk, smiler Prytz.

LES OGSÅ: Studievalg.no besøker Bjørknes Høyskole

 

Gode erfaringer

− Karoline Holt (21) fra Oslo har studert gjennom EF ved to anledninger og kan fortelle om mange positive erfaringer og opplevelser.

− Jeg har alltid synets at USA har vært fascinerende og et veldig spennende reisemål. Jeg reiste med EF på et utvekslingsår på videregående og var strålende fornøyd. Jeg fikk sett masse av USA og opplevd utrolig mye.

Drømmen om USA fristet igjen, og i februar dro hun til Boston for å ta et språkkurs.

− Jeg hadde lyst til å oppleve mer i USA og var ikke klar for å søke meg inn på et universitet der borte, og siden jeg hadde gode erfaringer med EF fant jeg ut at et kurs med dem ville vært midt i blinken. På den måten fikk jeg opplevd USA på nytt, og med å bo på campus fikk jeg en sjanse til å møte folk fra hele verden.


For å utfordre seg selv litt, valgte Karoline et tolvukers språkkurs med fokus på forretningsengelsk.

I løpet av de 12 ukene hun bodde i Boston fikk hun venner fra hele verden og verdifull arbeidserfaring.

− Det var kjempespennende å møte folk fra hele verden. Jeg fikk gode venner fra Italia, Sveits, Korea, Danmark og Frankrike. I Boston var det ikke så mange nordmenn, og dette passet veldig fint, siden jeg fikk fokusert mer på å praktisere engelsk.

− I tillegg fikk jeg et internship på EFs hovedkontor i Boston. Arbeidserfaring fra utlandet er alltid en positiv erfaring å ta med seg videre, forteller jenta som nå har startet på reiselivsledelse ved Universitetet i Stavanger.

− Har dine erfaringer med EF hatt noen innvirkning på valg av studieretning?

−Ja, jeg er ikke i tvil om det. Jeg elsker å reise og syns EF står for noe veldig bra. Alle unge burde ta en sjanse og reise rundt i verden mens de har muligheten til det.  I fremtiden vil jeg være med å hjelpe andre skolelever og studenter til å få oppleve det samme som jeg har gjort, forteller hun entusiastisk.


Det å tilbringe noen uker eller måneder i et annet land, er veldig givende. I tillegg får man nye språkkunnskaper man har med seg resten av livet, avslutter hun.

LES OGSÅ: Studievalg.no besøker Kilroy Education

Dette kan du studere hos EF Education

» SE OVERSIKT OVER SKOLER OG STUDIER HER