Navn: Jarle Skrebergene
Alder: 27 år
Yrke: Analytiker/konsulent

Yrkesbeskrivelse: 
Analytiker

Fortell kort om hva du jobber som og hvor.

Jeg jobber som analytiker/konsulent i Financial Advisory avdeling hos Deloitte. Her jobber jeg med rådgivning i forbindelse med selskapstransaksjoner. Det vil si rådgiving ved oppkjøp og salg av virksomheter. 

 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

En typisk arbeidsdag for meg inneholder mye jobb i Excel og Powerpoint, samt arbeidsmøter med prosjektledere og klienter. Dagen starter gjerne med et lite møte med prosjektleder for å planlegge dagens arbeid. Videre er det mye selvstendig arbeid utover dagen med selskapspresentasjoner og verdivurderinger. Siden jeg er nyansatt har det den siste måneden også vært mye kurs og kompetanseutvikling.

 

Hva skal til for å lykkes i din jobb?

Jeg tror at for å lykkes i denne jobben må man være flink til å spørre/lytte til sine mer erfarne medarbeidere og lære av deres erfaring. Det er også viktig å være åpen for å samarbeide med klienter og mennesker som er ulike en selv – man møter hele tiden mennesker fra ulike bransjer med ulik bakgrunn og utdanning. Dette er etter min mening noe av det mest spennende ved å jobbe som konsulent. Det er også riktig å nevne at man bør være innstilt på å jobbe hardt, og at arbeidsdagene til tider kan være krevende.


 

Hvordan er den typiske karriereveien videre i ditt yrke / din bransje?

Vet litt lite om dette, da jeg kun har vært ansatt i to måneder. Min oppfatning er at mange fortsetter å jobbe som konsulent og stige i gradene internt. Samtidig tror jeg også at en del vil gå over i jobber/lederstillinger i Industribedrifter og andre store selskaper.

 

Hva er din utdanningsbakgrunn?

Industriell Økonomi og Teknologiledelse ved NTNU.

 

Hvordan og hva tror du gjorde at nettopp du fikk denne jobben?

Vanskelig å si, men kanskje at jeg er åpen for utfordringer og veldig positivt innstilt til å jobbe sammen med andre mennesker. Det å være serviceminded er også viktig skal man få jobb som konsulent.

LES OGSÅ: Takstmann | Yrkesguiden | Yrke Takstmann

 

Hva er dine anbefalinger / råd til personer som vil begynne i samme yrke?

 

Først og fremst er det viktig å tenke etter hvilke typer arbeidsoppgaver som engasjerer og motiverer deg.  Å jobbe som konsulent kan innebære så mangt, og min erfaring er at mange nyutdannede er usikre på om de ønsker å jobbe med rådgiving innenfor strategi, IT eller finans. For min del er det finansrådgivning som appellerer mest, og jeg valgte derfor Financial Advisory hos Deloitte.

Generelt vil jeg også anbefale å være ydmyk i forhold til sine medarbeidere og ikke minst klienten. Vi lever av å levere, og det er viktig at det er kvalitet på jobben som blir gjort, samtidig som man er ydmyk overfor klientens ønsker. 


 

Er det noen spesiell krav som stilles for å få en jobb som den du har (personlighet, akademiske meritter, utdanningsretninger, annet)?

For å få jobb som konsulent hos Deloitte, enten det er innenfor strategi, IT eller finans må man ha en mastergrad. Det er nok også et krav om å ha en mastergrad relatert til investeringer og finans om man ønsker å jobbe i Financial Advisory. Det hjelper selvsagt også om man har hatt relevante sommerjobber gjennom studiene som viser at man har ambisjoner og et ønske om å jobbe som konsulent etter endt studie.

LES OGSÅ: Yrkesintervju avdelingsleder - Wenche Fone

 

Hva synes du er det beste med å jobbe i ditt yrke / din bransje og har dere noen gode frynsegoder?

Det beste med mitt yrke at man får tøffe utfordringer, møte engasjerte og interessante mennesker, dyktige og samarbeidsvillige medarbeidere, og gode karrieremuligheter. Som konsulent jobber man hele tiden med ulike bransjer, og man finner ut hva som virker mest interessant om man skulle ønske å bytte jobb en gang i fremtiden. Og viktigst: Det er det utrolig moro!