Hva gjør en osteopat

Rent teoretisk handler osteopati om å se sammenhenger mellom de forskjellige kroppssystemene – muskler og skjelett, organsystemet og kraniet.

Vanlige arbeidsoppgaver
Osteopaten undersøker med hendene (palpasjon) hvor i kroppen det er svekket motilitet og behandlingen blir gjennomført med skånsomme teknikker. På grunn av kroppens evne til å kompensere, vil symptomene ofte oppstå andre steder enn der årsaken ligger. Derfor behandler osteopaten andre steder på kroppen enn der smertene sitter.

Selve behandlingen bygger på to prinsipper – at hele kroppen fungerer som en enhet, og at kroppen har en egen evne til å lege seg selv.

Problemet er bare det at kroppen kan bli litt glemsk, og settes tilbake av for eksempel ubalanse, skjevhet, arrvev eller muskulære spenninger. En osteopat hjelper kroppen med å finne seg selv igjen. Målet med undersøkelsen er å finne ut hvor i kroppen det ikke fungerer. Alt i kroppen er i bevegelse, fra celle til skjelett.

Ved den osteopatiske undersøkelsen letes det etter dysfunksjoner i muskelskjelettsystem og kroppens bindevevsnettverk som kan forklare pasientens plager.

De fleste pasientene kommer til osteopatisk behandling med smerter og plager fra muskelskjelettappartet. Lokalisasjonen hvor pasienten oppgir å ha smerter og plager blir undersøkt, i tillegg blir andre områder i kroppen som anatomisk kan forklare pasientens plager, undersøkt.

Personlige egenskaper - Osteopat

Skal du jobbe som osteopat er det viktig at du liker å omgås andre mennesker. Ettersom det er en mer kunnskapskrevende behandling enn fysioterapi er det også viktig at du har tålmodighet til å tilegne deg denne kunnskapen. Det er også en fordel om du samarbeider godt med andre.

Som osteopat må du like å omgås mennesker. Du må ha et ønske om å hjelpe og kunne tilegne deg gode manuelle osteopatiske ferdigheter. Dessuten må du ha god muntlig og skriftlig fremstillingsevne. Som osteopat må du kunne samarbeide og jobbe i team, også med andre yrkesgrupper.

Utdanning / kompetansekrav - Osteopat

I Norge er det kun Norges Helsehøyskole som utdanner osteopater.

Studievalg.no - Relaterte studier til Osteopat


Jobbmuligheter - Osteopat

En osteopat kan være selvstendig næringsdrivende og drive egen virksomhet eller være ansatt i et helsesenter. Osteopatene jobber tett med leger, kiropraktorer, fysioterapeuter og andre yrkesgrupper innenfor helse.

KarriereStart.no - Temaside Osteopat

KarriereStart.no - Stillingsannonser Osteopat

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Osteopat

Lønnsnivå - Osteopat

Lønnen som osteopat vil variere etter hvor man jobber, og hvor lang erfaring man har.

Mer informasjon / linker

Norsk osteopatforbund http://www.osteopati.org/default.aspx

Trondheim Osteopati http://www.trondheimosteopati.no/html/om.htm

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: