Hva gjør en naprapat

Naprapaten diagnostiserer, behandler og rehabiliterer smertetilstander og funksjonelle problemer i ledd og muskler hos mennesker. Hensikten er å få en mer funksjonell og bevegelig kropp.

Naprapaten benytter seg av manuell medisin, det vil si at han eller hun benytter seg av egne hender og kraft i behandlingen av bevegelsesapparatet. Behandlingen konsentrerer seg om lidelser i rygg, skjelett, nakke og skuldre, samt bekken og andre muskler og ledd.

Behandlingen er hovedsakelig massasje, uttøyninger og muskelbehandling. Andre behandlingsmetoder er manipulasjon av ledd, pressur av triggerpunkter og annen fysikalsk behandling som for eksempel elektroterapi, ultralyd og laser.

Arbeidsoppgavene til en naprapat er:
- undersøkelser og diagnostisering
- behandling av skader
- rehabiliterende trening og ergonomisk rådgivning
- informere om forebyggende tiltak

Naprapati blir sett på som en alternativ behandlingsform.

Personlige egenskaper - Naprapat

Naprapaten bør ha kunnskaper om anatomi og fysikk, samt ha forståelse av bevegelse, skader og funksjonshemninger. Det er en fordel om man kommuniserer godt, og kan lære fra seg på en lettfattelig måte. Det er viktig å ha en genuin interesse for menneskers ve og vel, samt god fysikk og helse.


Utdanning / kompetansekrav - Naprapat

Det er ikke mulig å utdanne seg til naprapat i Norge, men den kan tas 3 steder i verden: Ved Naprapathögskolan i Stockholm, University of Science i Kotka(bachelor og master degree), Finland, eller i Chicago, USA. Naprapat-utdanningen er et 4-årig heltidsstudium.

Studievalg.no - Relaterte studier til Naprapat


Jobbmuligheter - Naprapat

Da man ikke får autorisasjon som helsepersonell som naprapat, arbeider de fleste i egne klinikker. Det er også mulig å leie rom ved en eksisterende klinikk eller bli ansatt ved en etablert klinikk.

KarriereStart.no - Temaside Naprapat

KarriereStart.no - Stillingsannonser Naprapat

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Naprapat

Lønnsnivå - Naprapat

Lønn avhenger av hvor mye du jobber, hvor mange kunder du har og pris per behandling.

Mer informasjon / linker

Norges naprapatforbund - http://www.naprapat.org

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner