Hva gjør en Danser

Dans er rytmiske kroppsbevegelser som gjøres med eller uten musikk.

Koreografi innen dans er kunsten å lage og iscenesette en dans innenfor de reglene som er gitt av den bestemte danseformen med tanke på fremføring av den. Som danser kreves koordinasjon, utholdenhet, fleksibilitet og styrke.

Det finnes mange ulike sjangre innen dans som du kan spesialisere deg innenfor dersom du ønsker å bli danser. Hovedsjangrene er klassisk ballett, moderne dans og jazzballett.

 

Utdanning / kompetansekrav - Danser

Det finnes forskjellige studier innen dans, og du kan studere til bachelor, master eller fagskoleutdanning. 

Studievalg.no - Relaterte studier til Danser


Jobbmuligheter - Danser

Studiet kvalifiserer for arbeid som dansekunstnere i institusjonsteatre, sceniske grupper, fjernsyns- og filmproduksjoner foruten danse- og dansepedagogisk virksomhet.

KarriereStart.no - Temaside Danser

KarriereStart.no - Stillingsannonser Danser

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Danser

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: