Hva gjør en Akkompagnatør

I musikk er akkompagnement kunsten å spille sammen med en instrumental eller vokal solist eller ensemble, ofte kjent som leder, på en støttende måte . Akkompagnement kan utføres av en enkelt utøver - en pianist , organist , eller gitarist - eller det kan spilles av et helt ensemble, for eksempel et symfoniorkester eller strykekvartett (i den klassiske sjangeren), et band eller rytmeseksjon (i populærmusikk) , eller til og med et storband eller organ trio (i jazz) .

Begrepet akkompagnement beskriver også den komponerte musikken , arrangementet , eller en improvisert forestilling som spilles for å akkompagnere solisten . I de fleste klassiske stiler, er akkompagnementdelen skrevet av komponisten og gitt til utøvere i form av noter. I jazz og populærmusikk, kan backingband eller rytmeseksjonen improvisere akkompagnementet basert på standardskjemaer, som i tilfelle av et lite bluesband eller et jazzband som spiller en 12-bar bluesprogresjon, eller bandet kan spille fra en skriftlig ordning i et jazzstorband eller i et musikalsk teatershow .

 

Personlige egenskaper - Akkompagnatør

Du bør være interessert i musikk, ha et godt musikkøre og kunne spille ett eller flere instrument.

Utdanning / kompetansekrav - Akkompagnatør

Studievalg.no - Relaterte studier til Akkompagnatør

Jobbmuligheter - Akkompagnatør

 

KarriereStart.no - Temaside Akkompagnatør

KarriereStart.no - Stillingsannonser Akkompagnatør

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Akkompagnatør

Lønnsnivå - Akkompagnatør

Inntekten varierer etter ansiennitet og kompetanse. Dette gjelder særlig for stillinger i utdanningsinstitusjoner, orkestre, operaer og teater. For selvstendig næringsdrivende vil inntekten basere seg på mengden oppdrag.

Takk til / Kilder

KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk