Hva gjør en Akkompagnatør

Akkompagnatør kommer fra det franske ordet accompagner som betyr ledsager, følge, og i musikkens verden betyr det tonefølge. Din jobb som akkompagnatør kan være å støtte vokalisten, koret eller hovedinstrumentet. 

 

Du kan akkompagnere alene med et eller flere instrument, eller sammen med et ensemble; som for eksemple, et symfoniorkester, strykekvartett, et band,  rytmeseksjon, et storband eller organ trio.   

 

Det kan også være du som skriver notene og/eller standardskjemaer. I de fleste klassiske stiler, er akkompagnementet skrevet av komponisten og gitt til utøvere i form av noter. Backingband eller rytmeseksjonen tilI jazz, bluesband, musikaler og popmusikk spiller eller improvisere akkompagnementet etter standardskjemaer. 

 

Personlige egenskaper - Akkompagnatør

Du bør være interessert i musikk, ha et godt musikkøre og kunne spille ett eller flere instrument.

 

Utdanning / kompetansekrav - Akkompagnatør

Det er flere musikkrelaterte utdanninger på høyskole/universitet som gjør deg kvalifisert til å jobbe som akkompagnatør. Det er også mulig å jobbe som musikklærer med en videreutdanning innen PPU.  

Studievalg.no - Relaterte studier til Akkompagnatør

 

Jobbmuligheter - Akkompagnatør

Her finner du linker til utlyste stillinger og arbeidsgivere som ansetter akkompagnatører.  

KarriereStart.no - Temaside Akkompagnatør

KarriereStart.no - Stillingsannonser Akkompagnatør

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Akkompagnatør

Lønnsnivå - Akkompagnatør

For stillinger i utdanningsinstitusjoner, orkestre, operaer og teater vil inntekten varierer etter ansiennitet og kompetanse. Som selvstendig næringsdrivende vil inntekten basere seg på mengden og type oppdrag.

 

Takk til / Kilder

    KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk