Hva gjør en Produktdesigner

 
En produktdesigner utvikler produktene som vi omgir oss med i dagliglivet eller som brukes i profesjonell sammenheng. Dette kan være alt fra emballasje, husholdningsapparater og leker til sportsutstyr og biler.
 
Det er også vanlig å arbeide med forbedring av allerede eksisterende produkter og innovasjon av nye produktkonsepter.  
 
Arbeidet består av en grundig planleggingsfase hvor det tas hensyn til blant annet materialvalg, funksjon, estetikk og brukervennlighet. I denne fasen skal man også vurdere økonomi og markedet hvor produktet skal lanseres, og dette gjøres i samarbeid med investorer, produsenter og næringsaktører. 
 
Yrket har de siste årene vært i stor ending, og er i dag mye basert på bruk av teknologi, data, 3D-animasjon, kommunikasjonsmedier og andre moderne arbeidsverktøy.
 
Personlige egenskaper - Produktdesigner
 
For å arbeide med produktdesign må man være iderik, kreativ og ha en godt utviklet estetisk sans. Hovedelementene i arbeidet ligger i kombinasjonen av estetikk og funksjon. Dette krever at man også har god konstruksjons- og funksjonsforståelse. Ellers bør man kunne samarbeide med andre og kunne jobbe systematisk, målrettet og med en god del utholdenhet. 
 

Utdanning / kompetansekrav - Produktdesigner

Man kan studere produktdesign ved Arkitekthøyskolen i Oslo, NTNU i Trondheim og ved Kunsthøyskolen i Oslo. Ved Høgskolen i Akershus kan man ta en bachelorgrad i produktdesign. De tilbyr også et påbyggingsstudie i samarbeid med Manchester Metropolitan University som gir tittelen Master of Arts/Design.

Det finnes også gode muligheter for studier i utlandet.
 

Studievalg.no - Relaterte studier til Produktdesigner


Jobbmuligheter - Produktdesigner

Noen produktdesignere er fast ansatt i en bedrift, og andre velger å starte egen virksomhet. Noen tar også praktisk-pedagogisk utdanning etter bachelorgraden og får dermed kompetanse som faglærer.

 

KarriereStart.no - Temaside Produktdesigner

KarriereStart.no - Stillingsannonser Produktdesigner

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Produktdesigner

Lønnsnivå - Produktdesigner

Lønnsnivået vil variere avhengig av utdannelse, arbeidssted, ansiennitet og erfaring. Ved frilansarbeid vil dette også være avhengig av evne til å knytte kontakter, tidligere arbeid og mengde oppdrag og i hvilket omfang. 

Takk til / Kilder

Norsk Designråd: www.norskdesign.no

Norsk Form: www.norskform.no
 
 
Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner
Høgskolen i Akershus

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: