Hva gjør en Kurvmaker

En kurvmaker lager og reparerer ulike kurvprodukter som kurver, møbler og andre flettede gjenstander. Som kurvmaker kommer du i kontakt med materialer som for eksempel pil, manilla og rotting.

Kurvmakeren kan kombinere verkstedsarbeid med å holde kurs i fletting for privat hage- og hobbyvirksomhet. Blant kurvmakerens arbeidsoppgaver inngår også produktutvikling, kundebehandling, markedsføring og salg.

Du bør like å arbeide selvstendig. Det er en fordel hvis du er kreativ og nyskapende, men du bør også ha interesse og respekt for eldre håndverksteknikker. Som kurvmaker må du ha godt håndlag og god estetisk sans.

Utdanning / kompetansekrav - Kurvmaker

Du kan ta mesterbrev i kurvmakerfaget. Det er Folkeuniversitetet (FU) som står for tilbudet om mesterutdanning. 

Studievalg.no - Relaterte studier til Kurvmaker

Jobbmuligheter - Kurvmaker

Kurvmakere er som oftest selvstendig næringsdrivende.

KarriereStart.no - Temaside Kurvmaker

KarriereStart.no - Stillingsannonser Kurvmaker

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Kurvmaker

Lønnsnivå - Kurmaker

Håndverkere i varehandel tjente 394 800 kroner i året (SSB 2012). Lønnsnivå avhenger av arbeidssted, kompetanse og ansiennitet

 

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: