Hva gjør en Sminkør

Som sminkør legger du sminke og setter opp hår på skuespillere, artister og andre. Sminkører kan også lage effekter på skuespillerne og artistene, effekter som sårskader eller å få folk til å se eldre ut enn de er. Ved film- og fjernsynsopptak brukes sminkører til alle opptak. En viktig oppgave er å justere farger og konstraster.

Arbeidshverdagen vil variere avhengig av hvor du jobber.

Sminkøren samarbeider tett med for eksempel regissører/filmregissører, skuespillere, fotografer, musikere, produksjonsledere og kostymesyere.

Andre titler på yrket kan være stylist, maskør eller makeup-artist.

Personlige egenskaper - Sminkør

Som sminkør, stylist eller maskør må du ha gode kunnskaper innen sminke og styling. Du må være kreativ og takle varierende arbeidsforhold. Yrket krever at du kan samarbeide med andre i teamet og at du er fleksibel og nøyaktig. Du bør også kunne takle tidspress og lange arbeidsdager.

Utdanning / kompetansekrav - Sminkør

 

Studievalg.no - Relaterte studier til Sminkør

Jobbmuligheter - Sminkør

Sminkøren jobber gjerne ved teater, i TV-produksjoner, filmproduksjoner eller med reklame. Også andre arbeidsplasser kan ha behov for sminkører. Du kan jobbe både som fast ansatt eller som frilans.

KarriereStart.no - Temaside Sminkør

KarriereStart.no - Stillingsannonser Sminkør

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Sminkør

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: