Hva gjør en Soneterapeut

Som soneterapeut trykker du på bestemte soner eller områder på føttene eller andre områder på kroppen. Ifølge soneterapien er det sammenheng mellom soner under føttene og resten av kroppen: dermed påvirker og behandler stimulansen andre kroppsdeler.

Fotsoneterapi er den vanligste formen for fotsoneterapi. Refleksologer behandler sonepunkter flere steder på kroppen.

Soneterapeuten stiller diagnose når de trykker på føtter og andre områder på kroppen. Terapeuten behandler med å massere og kna på punkter, og behandler alt fra ledd- og muskelsmerter, hormonelle problemer, luftveisproblemer, allergier, fordøyelsesproblemer, urinveisinfeksjoner, virusinfeksjoner, øre- og øyelidelser, idrettskader, hodepine til migrene.

Soneterapeut er ikke en beskyttet tittel. Dette betyr at hvem som helst kan kalle seg soneterapeut.

Alternativ behandling har mange tilhengere, men er et omstridt tema. Soneterapeuter har ikke autorisasjon som helsepersonell. Lov om alternativ behandling av sykdom, m.v. regulerer alternativmedisinske yrker, og skal bidra til sikkerhet for pasienter som søker eller mottar alternativ behandling. Målet er også å regulere adgangen til å utøve denne typen behandling.

Personlige egenskaper - Soneterapeut

En soneterapeut bør være åpen og ha lett for å kommunisere med andre. Du bør være tillitsvekkende og ha respekt for andre mennesker. 

 

Utdanning / kompetansekrav - Soneterapeut

Soneterapeuter kan ha svært forskjellig utdanningsbakgrunn. Siden yrkestittelen ikke er beskyttet er det ingen bestemt utdanning du må ta. 

Studievalg.no - Relaterte studier til Soneterapeut

Jobbmuligheter - Soneterapeut

De fleste soneterapeuter arbeider som selvstendig næringsdrivende.

KarriereStart.no - Temaside Soneterapeut

KarriereStart.no - Stillingsannonser Soneterapeut

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Soneterapeut

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner

Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: