(StudentTorget.no):

Navn: Maria L. Døsvik
Alder: 24
Studerer: Make-up
Studiested: Art Complexion Makeup Skole

 

Hvorfor valgte du å studere til make-up artist? 

Jeg valgte dette studiet da jeg alltid har hatt en stor interesse for kosmetikk. Alt som på en eller annen måte innebærer sminke har alltid vært gøy for meg. Jeg er veldig fascinert over hvordan man kan manipulere ved hjelp av lys og skygge. 

 

 

Fortell litt om studiet og undervisningen?

Vi har skole hver dag, mandag til fredag fra 9:30 - 15:30. Første halvdel av dagen pleier vi å se en demo, resten av dagen praktiserer vi på hverandre. Noen dager har vi bare praksis, så vi får en del tid til å øve. Skulle likevel gjerne hatt mer. Øvelse gjør mester. På skolen lærer vi å sminke alt fra Fashion, TV til spesialeffekter. Så det er ganske mange temaer vi er innom. 

 
Alle dagene er forskjellige og vi har mange ulike og dyktige gjesteforelesere. Vi har hatt besøk av blant annet Dorte Pedersen og Kjell Nordstrøm. 
 
Hva er det beste med å studere til å bli Makeup artist?
Det er alltid noe nytt å lære, og slik kommer det alltid til å være. Det er et yrke hvor man aldri blir utlært. Man treffer også mange hyggelige mennesker med ulike bakgrunner, så det er et veldig sosialt yrke.
 
Hva er mest utfordrende med å studere til å bli makeup artist?
Det krever mye øving for å bli flink. Man må også kunne ganske mye om mange forskjellige områder. Mange ønsker også at man skal gjøre hår og styling, samt at man av og til må bruke litt psykologi. En gang skulle jeg sminke en 5 år gammal gutt til en reklamefilm, men hvordan får man egentlig en liten gutt inn i et sminkerom? 
 
Fortell litt om skolen og studentmiljø
Vi er ca. 20 jenter i klassen og mange av oss har ulike utgangspunkt for valget av studiet. Det gjør at alle kan lære noe av hverandre, som er kjempebra. Alle er også veldig flinke til å støtte og motivere hverandre, så studentmiljøet er veldig bra! 
 
Hva er drømmejobben?
Så lenge jeg kan jobbe med sminke på en eller annen måte er jeg fornøyd! Jeg syntes det er like gøy å sminke modeller som å holde sminkekurs for ulike grupper. Likevel merker jeg at jeg syntes film virker mer og mer spennende, samt å jobbe free lance. Jeg er veldig glad i variasjon.
 
Har du noen tips til de som ønsker å studere til å bli makeup artist?
Øv masse ved siden av skolen, og ta alle jobber man kan få. Assistentjobber er en kjempegod måte å lære mer på og det kan gi en kontakter i framtiden. Så her kan man bare vinne!
 

LES MER OM SKOLEN HER