Hei dere! Jeg fant en artikkel her om dagen der utenlandsstudenter svarte på noen "frequently asked questions" om deres studentliv, og jeg tenkte det kunne være spennende å gjøre det samme selv. Så her er ti "faq" om det å være norsk og studere ved California State University, Long Beach.

Hvor er du? En by som heter Long Beach som ligger i LA county, California.

Hvordan bor du? Jeg bor i leilighet som ligger en ca.15 min lang gåtur unna campus. I fjor bodde jeg på en typisk dorm på campus.

Hvorfor bestemte du deg for å studere i utlandet? Dette har jeg egentlig lyst til å skrive et litt lenger innlegg om, men jeg kjente rett og slett at jeg måtte langt vekk fra alt jeg noen gang har vært vandt til. Jeg måtte se noe nytt!

Har språket vært en utfordring for deg? Hmm, både ja og nei. Når det gjelder daglig tale føler jeg egentlig at det går ganske greit, selvfølgelig var engelsken litt rusten i starten, men etter kun noen uker ble jeg så presset til å snakke engelsk hele tiden at jeg ikke tenkte på det lenger! Når det gjelder undervisning osv. er det selvfølgelig litt mer utfordrende. Det er flere ganger der jeg ikke forstår noen ord, men så klarer jeg å tenke meg til hva det handler om, mens andre ganger (spesielt på eksamen o.l) er jeg nødt til å spørre professoren. Det kan være litt pinlig, men de fleste forstår når jeg sier hvor jeg er fra!


Hva er de største kulturelle forskjellene på hjemlandet ditt og USA? Jeg vil si at den største forskjellen er at alle er så forskjellige her! Ingen bryr seg om du gjør noe annerledes enn dem. Vi liker å si "You do you, boo!" Og det elsker jeg! Jeg føler at vi i Norge ofte har de samme meningene, tankegangene, stilene og væremåtene som hverandre, i motsetning til her, der du nesten må være annerledes på et eller annet vis.

Var kultursjokk et problem for deg? Ikke så veldig egentlig. Av og til kan jeg jo føle meg litt utilpass, spesielt når jeg blir utsatt for tanker og handlinger som jeg ikke er vandt med fra Norge. Samtidig så visste jeg jo nogenlunde hvordan ting fungerte her etter å ha vært på ferie i LA tre ganger før.

LES OGSÅ: Blogg: This Week - College Edition - studentblogg USA

Hvordan er hverdagen annerledes? Jeg er kun i undervisning 2 og en halv time hver dag, så jeg får mye mer tid til å lese, og også å gjøre ting jeg har lyst til som å drive med cheer, blogge, utforske steder eller bare ligge og sole meg ved bassenget! Åh, det varme været har helt klart mye å si her!


Hvordan er skolen annerledes? Nå har ikke jeg gått på universitet i Norge, så jeg vet jo ikke helt hvordan det er der. Det jeg vet er hvertfall at her er de ferdige med videregående et år før oss, så flesteparten av de som er på sophomore year som meg, er egentlig et år yngre. Jeg vet også at amerikanske universiteter krever mange flere generelle fag, som ikke nødvendigvis har noe med bacheloren å gjøre. F.eks måtte jeg ta geografi, ernæring og teater i fjor! Sist men ikke mist er systemet lagt opp til at man skal fullføre på fire år, isteden for tre som hjemme.

LES OGSÅ: Blogg: Beverly Hills Hotel

Får du noengang hjemlengsel? Hmm, jeg tror egentlig ikke at jeg får så veldig lengsel etter å være hjemme i Norge, men heller det å være med venner og familie. Skulle litt ønske at flyreisen var et snev kortere og en god del billigere. Når jeg kjenner på det, så er jeg flink på å minne meg selv på hvorfor jeg er her, og at jeg heller må nyte tiden jeg har her!

Hvem vil du anbefale å studere i utlandet til? Alle som føler at de trenger å se noe mer! Alle som elsker å reise og å oppleve nyte steder og nye mennesker, og å faktisk bli ordentlig kjent med et sted. Det er virkelig ikke så vanskelig eller tøft som det kanskje kan virke i starten, og det er så utrolig verdt det.

LES OGSÅ: Blogg: The Last Lap


Les flere blogginnlegg av Constance her